Teknoloji

513 ppi piksel yoğunluklu AMOLED ekran AU Optronics’ten geldi

Gelecekteki Samsung akıllı telefonları 5.7 inç, QHD AMOLED ekran barındıracak. 2560 x 1400 çözünürlüklü ekran 513 ppi’lik inç başına piksel yoğunluk değeriyle de keskin ve net görüntü sunacak. Samsung’un bu ekranı Tayvan merkezli AU Optronics şirketi ve onun en güncel HD panel teknolojisini temel alıyor.

au-optronics-qhd-ekran-140414

Samsung bu yılın başlarında WQHD AMOLED ekran üzerinde çalıştığını belli etmişti, ancak aralarında Samsung cihazlarının da bulunduğu birçok elektronik ürün için ekran üreten AU Optronics Güney Koreli rakibini geçmiş oluyor. Şirket 513 ppi piksel yoğunluklu AMOLED paneliyle dünyanın en yüksek çözünürlüklü ekranını üretmiş oldu.

Hücre içi dokunma teknolojili AMOLED panel sadece 0.57 mm.’lik kalınlık değeriyle bir hayli ince duruyor ve AU Optronics tarafından üretilen özel bir sürücü tasarımına ihtiyaç duyuyor. Sürücü dokunma hassasiyetini artırıyor ve sonuç olarak 10 dokunma noktasına kadar destek sunabiliyor. Ayrıca AU Optronics 6 inç QHD AMOLED ekranın çalışmalarının da sürdüğünü doğruladı.

Samsung kendi QHD AMOLED panellerini de çıkaracaktır, ancak kendi paneli çıkıncaya kadar AU Optronics’in QHD paneli kullanılabilir, örneğin gelecek nesil Galaxy Note’da bu ekran yer alabilir. Tabii ki, işler henüz spekülasyon aşamasında ve Galaxy Note 4’ün tanıtılacağı yaz sonuna kadar değişkenlik gösterebilir.

İlgili >> Engadget, AU Optronics

İLGİLİ HABERLER