ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon önerileri – Şubat 2022: 5000 TL altında akıllı telefon tavsiyeleri – Video

android telefon önerileri şubat 2022

MediaMarkt Türkiye’nin katkılarıyla hazırladığımız Android telefon önerileri video serimizin yeni bir bölümüyle daha karşınızdayız. Bu sefer fiyatı 5000 TL altında olan Android telefon tavsiyeleri veriyoruz. Bu fiyat aralığı seçenekler bakımından epey zengin. Tavsiyelerimizi sıralarken Android sürümü, ekran çözünürlüğü ve teknolojisi, pil ömrü gibi kriterleri dikkate aldık. Bu videoda tavsiyelerine yer verdiğimiz telefonları MediaMarkt’ın geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Realme C21

realme c21 inceleme

Eğer fiyatı 2000 TL civarında olan bir Android telefon istiyor ve temel bir akıllı telefon deneyiminden fazlasını aramıyorsanız, Realme C21 sizin için isabetli bir seçim olabilir. Yerli üretim etiketi taşıyan bu telefon cam ve plastik birleşimi bir yapıda geliyor. IPS LCD ekranı 6.5 inçlik köşeden köşeye uzunluğa ve 720p çözünürlüğe sahip. Yeterli bir görsel deneyim sunan telefonun sekiz çekirdekli Helio G35 işlemcisine 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. İnternette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma, YouTube videolarını izleme gibi işler için makul bir performans sunuyor. 5000 mAh kapasiteli pili, Realme’nin iddiasına göre 47 günlük bekleme süresi sunuyor. Normal yoğunlukta bir kullanımda is eiki günü çıkarır. Ters şarj desteği ise, microUSB portuna takacağınız uygun bir kablo ile başka cihazları şarj etmenize izin veriyor. Android 10 ve onun üstünde Realme UI ile gelen temiz ve sade bir Android arayüzü isteyenlerin hoşuna gidecektir. Realme C21’in arkasında 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Önde ise 5 megapiksel selfie kamera var. Chroma Boost özelliği ile bu telefon, parlaklıkta düzeltmeler yapıyor, daha iyi dinamik aralık, ekran kontrastı ve canlı renkler sunuyor.

Tecno Spark 6 Go

Son zamanlarda piyasada daha aktif biçimde gördüğümüz Tecno’nun giriş segment Android telefonu Spark 6 Go, ele oturan ve rahat kullanım sunan bir gövdeyle geliyor. 6.52 inç IPS LCD ekranı 720p çözünürlükle geliyor. Yeterli parlaklığa sahip olan ekran, telefonun sahiplerini memnun edecek bir kullanım vadediyor. MediaTek Helio A25 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca donanım özellikleri mevcut. 5000 mAh kapasiteli pili iki güne varan bir kullanım vadediyor. Arkada, işaret parmağının kolayca erişebileceği bir konumda parmak izi okuyucu var. Kamera tarafına baktığımızda 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera var. Bu kamera otomatik odak, 1080p video kaydı gibi özelliklere sahip. Özellikle yeterli ışık koşullarında işini iyi biçimde yapacaktır. Önde ise 8 megapiksel selfie kamera var. Android 10 Go sürümü ile yüklü gelen telefonda HiOS olarak adlandırılan özelleştirilmiş Tecno kullanıcı arayüzü var. Tecno, saf Android’in genel hatlarını bozmadan özelleştirilmiş bir uygulama çekmecesi ve birtakım ek araçlar sunuyor.

General Mobile GM 22

General Mobile’ın 2022 model akıllı telefon serisi GM 22‘nin giriş seviyesi modeli olan GM 22, cam ve plastik birleşimi bir gövdede geliyor. Farklı ve canlı renk seçenekleri var. Telefonun verdiği his oldukça iyi, kullanımı zevkli bir telefon. 6.52 inçlik 720p IPS LCD ekranı tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. Yeterli keskinlikte ve netlikteki ekranın makul parlaklığı içte ve dışta iyi bir kullanım sağlıyor. MediaTek Helio A25 işelmci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi günlük işler ve okey, tavla gibi basit oyunlar için yeterli olacaktır. microSD kart yuvası 256 GB’a kadar kartları destekliyor. Android 11 ile yüklü gelen bu telefon saf Android deneyimini kullanıcılara sunuyor. Özelleştirilmiş duvar kağıtları ve birkaç ek General Mobile uygulaması ve aracı deneyimi tamamlıyor. Arkada kimlik doğrulama için parmak izi okuyucu var. 5000 mAh kapasiteli pili, normal yoğunluklu bir kullanımda iki güne varan bir çalışma süresi sunuyor. 3.5mm kulaklık jakıyla gelen telefonun kutusundan kulaklık çıkıyor. FM Radyo’nun bulunduğunu da belirtelim. Arkada 13 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu üçlü kamera sistemi var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamera bulunuyor. 52 megapiksel süper piksel modu ile daha fazla detay barındıran çekimler yapmak mümkün. Profesyonel mod da unutulmamış. Telefon 1080p video kaydı yapabiliyor.

Oppo A16

oppo a16

Oppo A16, tasarımıyla giriş segment bir Android telefon için fazlasıyla çekici görünüyor. İyi malzeme kalitesi, düzgün hatları da bu telefonu kullanırken elde ettiğiniz zevki ve deneyimi yükseltecektir. 6.52 inç ekranının çözünürlüğü 720p ile sınırlanmış olsa da, IPS LCD ekran, sınıfına göre ortalamanın üstünde bir parlaklık ve renk kalitesi sunuyor. Oppo A16 sahiplerini tatmin edici bir görsel deneyim bekliyor. Ses tarafı da ekranın sunduğu multimedya deneyimini büyük oranda tamamlanıyor. 3.5mm kulaklık jakının bulunması güzel haber. MediaTek Helio G35 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı günlük işler için yeterli, çok fazla yük gerektirmeyen oyunları da rahatlıkla oynatacaktır. 5000 mAh kapasiteli pili ise iki güne varan bir çalışma süresi sunacaktır. Android 11 ile gelmesi dikkate değer bir artı, ColorOS’in sunduğu kullanışlı araçlar ve bileşenler de mevcut. 13 megapiksel kameranın başrolde olduğu üçlü arka kamera sistemi ve 8 megapiksel selfie kamera ile yeterli ışık koşulları altında memnun edici fotoğraflar çekebiliyor. Sosyal medyada paylaşmak için yeterli kalitede fotoğraflar ve videolar elde edebilirsiniz. Oppo A16, özellikle anne veya babanıza satın almak için düşünebileceğiniz, kullanımı kolay ve uygun fiyatlı bir Android telefonu olarak nitelendirilebilir.

TCL 20 SE

tcl 20 se

Hafif, şık görünümlü, büyük ekranlı ve uygun fiyatlı bir Android telefon isteyenler için TCL 20 SE dikkate değer bir seçenek olabilir. 6.82 inç ile büyük bir ekrana sahip olan telefonun 720p çözünürlüğü yeterli keskinliği ve netliği sağlıyor. Ekran parlaklığı da ortalamanın üstünde, bu durum dışarıda da iyi bir kullanım sağlayacaktır. TCL’in NXTVISION teknolojisi fotoğrafları görüntülerken veya video izlerken görsel kaliteyi yükseltmeye imkan veriyor. Snapdragon 460 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza gibi başlıca donanım bileşenlerine sahip bu Android telefon günlük işler ve optimum oyun keyfi için yeterli görünüyor. Fiyatının karşılığını verecek bir performans bekleyebilirsiniz. 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pili de var. Android 11 ile yüklü gelen telefonda TCL UI kullanıcı arayüzü mevcut. Kategorilere göre ayrılmış uygulama çekmecesi ile saf Android’den farklılaşıyor. Bunun dışında ona benzer görünümde ikonlar ve düzenin varlığı söz konusu. Arkada 16 megapiksel ana kameranın yanında 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksellik derinlik sensörü ve makro lens var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Kolay kullanımlı bir Kamera uygulaması var. 1080p video kaydı da yapabilirsiniz.

Redmi 9T

redmi 9t

Fiyat-performans oranı yüksek bir telefon olan Redmi 9T, ele oturan ve rahat kullanım sunan bir gövdeyle geliyor. 6.53 inç ekranı 1080p çözünürlüğe sahip. IPS LCD ekran geniş görüş açıları ve yeterli parlaklık sunuyor. İyi bir video keyfi yaşatırken çift hoparlörü ve 3.5mm kulaklık jakı da multimedya deneyimine önem verenler için iyi haber. Snapdragon 662 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut. microSD kart yuvası ile depolama alanını genişletme imkanı var. 6000 mAh kapasiteli pili de öne çıkan yanlarından bir tanesi. Tek bir şarjla iki günlük bir çalışma süresi vadediyor. 18W hızlı şarj desteği var. Aynı zamanda kabloyla başka cihazları da şarj etme imkanı sağlıyor. Android 10 ve onun üstünde MIUI 12 ile gelen bu telefonda yoğun Xiaomi özelleştirmeleri dikkat çekiyor. Yüklü gelen uygulamaların sayısı da fazla. Telefonun sağ kenarında parmak izi okuyucu mevcut. Arkada dört tane kamera var. Ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. 8 megapiksel ultra geniş kameranın yanında makro ve derinlik sensörleri var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamera mevcut. 1080p video kayıt imkanı var. Kolay kullanımlı kamera uygulaması özel çekim modları ve profesyonel kamera modunu barındırıyor.

Samsung Galaxy A22

samsung galaxy a22

Hem uygun fiyatlı hem de Samsung telefon olsun derseniz, değerlendirebileceğiniz seçeneklerden biri Galaxy A22 oluyor. Plastik ve cam birleşimi, şık görünümlü ve rahat kullanım sunan bir gövdeyle gelen bu telefonda 6.4 inç Super AMOLED ekran var. Bu ekran ortalamanın üstünde parlaklığı ve 90 Hz yenileme hızı ile öne çıkıyor. Ekran çözünürlüğü 720p ile sınırlı olsa da, keskinlik ve netliği yeterli. İyi bir görsel deneyim sağlıyor. MediaTek Helio G80 işlemciyle gelen bu telefonda 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası ile depolama alanını daha da artırma imkanınız var. 5000 mAh kapasiteli pili 15W hızlı şarj desteğine sahip. Ekranı ve işlemcisi dikkate alındığında, iki güne varan bir çalışma ömrü sunacaktır. Android 11 ile yüklü gelen telefonda OneUI kullanıcı arayüzü var. Çeşitli Samsung, Google, Microsoft uygulamalarının yanı sıra Netflix, Spotify uygulamaları da yüklü geliyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucu mevcut. Arkada 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve makro lens var. Samsung telefonlarından bildiğimiz, kolay kullanımlı bir kamera uygulaması var. Önde ise 13 megapiksel selfie kamera bulunuyor. Hem ön hem de arka kamera ile 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Vivo Y21s

Vivo Y21s

Vivo’nun “yerli üretim” etiketi taşıyan Android telefonu Vivo Y21s tasarımıyla çok fazla fark yaratmasa da, sağlamlık hissi ve hafifliği artıları arasında yer alıyor. Tatmin edici bir görsel deneyim sunan 6.51 inç, 720p IPS LCD ekranı ile de dikkat çekiyor. 5000 mAh kapasiteli pili iki güne varan çalışma süresi vadediyor. 18W hızlı şarj desteğinin yanı sıra kablo ile başka cihazları ve aksesuarları şarj etme imkanı da mevcut. Android 11 ile yüklü gelen telefonda, özelleştirilmiş Vivo arayüzü olan Funtouch ile sade ve kolay kullanımlı bir yazılım deneyimi vadediliyor. 50 megapiksel arka kameranın başrolde olduğu kamera sistemiyle, özellikle yeterli ışık koşulları altında iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. 8 megapiksel selfie kameranın performansı da iyi sayılır. Video performansı ise onun özel günlerde tercih edilecek birincil cihaz olmasının önüne geçebilir. Sahip olduğu MediaTek Helio G80 işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza günlük işler için yeterli bir performansı sağlasa da, oyun konusunda bu telefondan çok fazlasını beklememek yerinde olacaktır.

İLGİLİ HABERLER