BilimManşetler

50 yaş üstü vatandaşlar ve sağlık çalışanları üçüncü doz aşılarını olabilecekler

covid-19 aşısı

Türkiye’de haziran ayı içinde COVID-19 aşılama çalışmaları hızlandı ve aşılamada yaş sınırı 18’e indi. Yarından itibaren ise daha önce iki doz aşısını olmuş 50 yaş üzeri vatandaşların ve sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşılarını olabilecekleri duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, aşılama çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları yarından itibaren üçüncü doz aşılarını olmaya başlayacaklar. T24‘ün haberine göre Koca, “Bugün itibarıyla yaklaşık 50 milyon doz aşıya ulaşmış bulunuyoruz. İlk doz aşısını olan vatandaşlarımızla ikinci doz aşı zamanı gelen vatandaşlarımızın takvimleri birleştiğinde günde 1,5-2 milyon dolaylarında aşı yapıyor olacağız.” dedi.

Öte yandan BioNTech aşısının ilk dozunu olmuş olanlar için, daha önce altı hafta olarak belirlenen ikinci doz aralığı dört haftaya indirildi. Koca, ilk dozunu almış olan vatandaşların ikinci dozlarını dört hafta sonra olabilecek şekilde randevu alabileceklerini kaydetti. Öte yandan hastalığı geçirmiş olan vatandaşların da aşıyı, hastalığın üzerinden üç ay geçtikten sonra olabileceklerini kaydetti.

Bu arada Bakan Koca, aşıya karşı olmayan, ancak aşı olmakta tereddüt eden vatandaşlara da seslenerek, “Siz tereddüt eder ve geri durursanız bir kişi eksik kalacağız ve her bir eksiğimiz bizi toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmakta geciktirecektir.” dedi.

İLGİLİ HABERLER