Teknoloji

5 inç ekran ve Snapdragon S4 Pro taşıyacak HTC M7 için 2013’ün ilk çeyreği işaret ediliyor

HTC’nin 5 inç’lik, 1080p çözünürlüklü ekrana sahip olan akıllı telefonunu ABD ve Japonya’da farklı isimlerle tanıttı. Dünyanın geri kalan bölgelerinde yaşayanlar da HTC’nin bu etkileyici akıllı telefonuyla tanışmak için bekliyor. Her ne kadar HTC bu telefonun farklı bir versiyonu olduğu öne sürülen Deluxe’ün Avrupa’ya gelmeyeceğini söylemiş olsa da, aynı ekran başka bir formda eski kıtaya ayak basabilir. Belki de bu cihaz detayları ortaya çıkan HTC M7 olabilir.

htc-desire-x-inceleme-00013

HTC’nin M7’nin üretimi için şu anda piyasadan yeterli miktarda parça toplamaya çalıştığı, 2013’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkması planlanan bu telefonun ilk etapta 5 milyon adet üretileceği belirtildi. Farklı kaynakların aktardığı bilgilere göre HTC M7 de 5 inç HD ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) işlemci, 13 megapiksel kamera ve yekpare alüminyum kasa barındıracak. Söz konusu 5 inç’lik ekranın DROID DNA’deki gibi 1080p ekran olup olmadığı tam olarak belirtilmese de, aynı ekranın olması kuvvetle muhtemel.

HTC’nin bu telefonu Samsung Galaxy S IV’ü çıkarmadan önce tanıtmayı planladığı söyleniyor. Bu nedenle M7’yi 2013’ün ilk çeyreğinde görmemiz kuvvetle muhtemel. Şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi muhtemel bir tanıtım için uygun bir yer gibi görünüyor. Zaten HTC ilkbaharda piyasaya süreceği cihazların tanıtımını genellikle bu ortamda gerçekleştiriyor.

M7’nin HTC’nin çıkaracağı cihazın resmi adı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak muhtemelen bu, kod adı türünden bir şey olmalı, çünkü HTC’nin cihaz adlandırma sistematiğine baktığımızda bu tarz adlandırmaların yapıldığını pek görmüyoruz.

İlgili >> HTC Source

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER