Manşetler

5 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive resmiyet kazandı – Video

Google, beklenen Google Drive servisini nihayet resmen duyurdu. Beklendiği üzere, bu servis kapsamında kullanıcılara dokümanlarını, videolarını, fotoğraflarını, PDF veya diğer dosyalarını depolamaları için 5 GB’lık ücretsiz bulut depolama alanı verilecek. Google Dokümanlar da bu servise entegre edilecek.

5 GB’lık alanla yetinmeyen kullanıcılar için ek depolama alanı satın alma imkânı da sunuluyor. 25 GB’lık alan için aylık $2.49, 100 GB’lık alan için $4.99 ve 1 TB’lık alan için aylık $49.99’lık alan sunulacak. Paralı hesaba geçiş yapılınca Gmail depolama alanı da 25 GB’ye yükseliyor. Google Dokümanlar işlevinin Google Drive’a entegre edilmesiyle birlikte kullanıcılar diğerleriyle şimdi olduğu gibi gerçek zamanlı dosya düzenleme, içerikleri başkalarıyla paylaşma, yorum bırakma veya cevaplama, doküman veya dosyalara gelen yeni yorumlarla ilgili bildirimleri alma gibi imkânlara kavuşuyor. Google, Drive servisi içinde anahtar kelime bazlı arama yapılabileceğini, arama sonuçlarının dosya tipi, sahibi veya diğer kriterler baz alınarak filtrelenebileceğini de kaydetti. Servis taranan dokümanlardaki yazıları da tanıma yeteneğine sahip.

Google, Drive’ın tüm Google servisleriyle sorunsuz çalışacak şekilde geliştirildiğini kaydetti. Kullanıcılar Google+ üzerinden yapacağı paylaşımlarda Drive’da saklanan fotoğrafları kullanabilecek, Gmail üzerinden e-posta gönderirken Drive’da saklanan dosyaları iletilere iliştirebilcek. Google, Drive’ın açık bir platform olduğunun da altını çizdi. Yani, üçüncü taraf yazılımcılar faks gönderme, video düzenleme, web site taslakları oluşturma gibi işlevleri doğrudan Drive üzerinden gerçekleştirmeyi sağlayacak yazılımları tasarlayabilir.

Google Drive PC, Mac ve Android kullanıcıları tarafından hemen kullanılmaya başlanabilir. iPhone ve iPad istemcileri de çok yakında çıkacak. Servisle ilgili detaylar için aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz.

İlgili – Google Drive
İlgili – Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER