Teknoloji

5.5 inç’lik iPhone 6 bu yıl satışa sunulmayabilir

iphone-6-taslak-140714

Apple’ın önümüzdeki eylül ayında biri 4.7 inç, diğeriyse 5.5 inç’lik iki iPhone 6 modelini satışa sunması pek çok kişinin ortak beklentisine dönüşmüş durumda. Ancak Apple ürünlerine dair güçlü duyumlarıyla bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, bu beklenti tamamen gerçekleşmeyecek ve 5.5 inç iPhone 6’nın piyasaya çıkışı 2015’e sarkacak.

5.5 inç iPhone 6’nın çıkışının ertelenebileceği yönünde haberler daha önce de gündeme gelmişti. Bu haberlerde ertelemenin gerekçesi olarak üretimde kaynaklanan sorunlar gösterilmişti. Kuo ise gecikmenin kaynağı olarak farklı bir noktayı işaret ediyor. Dokunmatik panelin iç kısmından ve metal kasadan doğan sorunların gecikmeye neden olduğunu belirten analist; boyut arttıkça panelin dokunmaya daha duyarsız hâle gelebileceğini, aynı zamanda iPhone 6’nın üretim koşulları altında metal kasanın boyasında pürüzlerin oluştuğunu ifade etti.

Üretimde yaşanan bu sıkıntıların 5.5 inç’lik iPhone 6’yı 4.7 inç’lik modele göre daha fazla etkilediğini söyleyen Kuo, 5.5 inç’lik iPhone 6’nın ilk etapta oldukça sınırlı biçimde satışa sunulabileceğini ya da bu modeli tamamen 2015’e erteleyebileceğini dile getirdi. Kuo 5.5 inç’lik iPhone 6’nın piyasaya çıkmaması durumunda şirketin mevcut iPhone 5s ve 5c modellerini, fiyatlarında indirime giderek, satmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER