Eğlence

4K Blu-ray UHD filmler 2016 başından itibaren çıkıyor

amazing-spiderman-2-121115

Yeni bir fiziksel medya formatı çıktığında, bu yeni formatla çıkarılan ilk başlıklar genellikle en son hit filmlerin ve vasatların karışımı oluyor. Bu durum Sony’nin yeni 4K Blu-ray diskleri için de değişmeyecek gibi görünüyor.

Sony, 2016’nın başlarından itibaren gerçek anlamda 4K içerikleri fiziksel medyalar içinde sunmaya başladığını açıkladı. Bununla birlikte ilk 4K Blu-ray disklerin tam olarak hangi tarihte piyasaya sunulacağını belirtmedi.

Engadget’ın haberine göre, Blu-ray Disc Birliği tarafından daha önce işaret edilen 2015’in son çeyreği zaman aralığı kaçıyor. 4K Blu-ray diskler piyasaya çıkmaya başladığında, Sony UHD filmlerinin HDR desteği de sunacağını kaydetti. Bu, daha canlı ve parlak görüntülerin tadının HDR uyumlu TV’lerde doyasıya çıkarılacağı anlamına geliyor. İlk gelecek 4K Blu-ray filmler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • The Amazing Spiderman 2
  • Chappie
  • Hancock
  • Pineapple Express
  • Salt
  • The Smurfs 2

Sony, başlangıçta 4K Blu-ray formatında çıkacak bu filmleri zamanla yenilerinin ekleneceğini de belirtiyor. Hem gişede rekor kıran son filmlerin hem de klasiklerin eklenmesiyle birlikte 4K içerik kütüphanesi 2016’da epey genişleyecek gibi görünüyor. Sony 2016 içinde Fury, Captain Phillips, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Men In Black, Ghostbusters, The Fifth Element, Bad Boys, The Da Vinci Code, Bram Stoker’s Dracula, Leon: The Professional, Lawrence Of Arabia, The Bridge on the River Kwai, The Guns of Navarone, Taxi Driver, Mr. Smith Goes to Washington gibi filmleri 4K Blu-ray formatında çıkarmayı planlıyor.

 

 

İLGİLİ HABERLER