Eğlence

4K Blu-ray diskler 100 GB kapasiteyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Blu-ray Disk Kuruluşu henüz 4K disklerin duyurusunu gerçekleştirmedi, ancak bir üretici zamanından önce muslukları açma gafletinde bulundu. Singlus adlı üretici 100 GB depolama kapasiteli üç katmanlı Blu-ray diskler için gerekli makine teknolojisini sağlayan şirketlerden bir tanesi olacağını açık etti.

4k-blu-ray-disk-120913

Ortadaki en büyük soru normal Blu-ray oynatıcıların bu diskleri basit bir yazılım güncellemesiyle okuyup okuyamayacakları. Tabii ki, bunun cevabını vermek için henüz çok erken, ancak böyle bir şey 4K TV’lerin popülaritesinin çok daha hızlı şekilde yayılmasını sağlar. Böylelikle Samsung, Sony, LG, Panasonic, Philips gibi şirketlerin IFA 2013’te tanıttıkları yeni ürünler için daha fazla içerik yaratılmış olur.

Tabii ki, Sony Unlimited 4K ve benzeri içerik servisleri yurt dışında faaliyet gösteriyor, ancak bunların düzgün şekilde işlemesi için hızlı bir geniş bant internet bağlantısına sahip olmak gerekiyor. 4K TV yayınlarının ise 2015 yılından itibaren biraz daha geniş kitlelere yayılması bekleniyor. Aralarında Digiturk’ün de bulunduğu çeşitli TV operatörleri bu teknolojiyi şimdilik test etmekle yetiniyor.

İlgili >> TechRadar

İLGİLİ HABERLER