Eğlence

Apple TV 4K ve HDR desteğiyle sonbaharda bekleniyor

iPhone Apple’ın bu eylül ayında tanıtacağı tek cihaz olmayabilir. Bloomberg tarafından geçilen bir habere göre, Cupertino şirketi en sonunda, iki yıl aranın ardından Apple TV’yi yenileme kararı aldı. Böylelikle TV üstü cihaz 4K içerik yayın standartlarına da uyum sağlamış olacak.

Yeni set üstü cihazın daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı ve Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) videoyu destekleyeceği belirtiliyor. Ayrıca Apple, farklı TV programı, dizi ve diğer içerikleri bir araya getiren, ancak henüz Türkiye’de kullanılamayan TV uygulamasını da güncellemeyi planlıyor.

Tabii ki, Apple TV’nin 4K ve HDR desteğinden yararlanmak için, bu görüntü formatlarını destekleyen bir televizyona ihtiyaç olacak.

Yakında beklenen Apple TV, şirketin beşinci nesil TV cihazı olacak. Dördüncü nesil set üstü cihaz Ekim 2015’te çıkarılmıştı. O zamandan beri başka üreticilerin çıkardığı ve 4K destekli cihazlar gördük. Ancak bunların Apple TV kadar kapsamlı şekilde Türkiye’ye geldiğini görmemiştik. Yine de, yurt dışından bahsedecek olursak, 4K desteğinin eksikliği Apple TV’nin dezavantajı olmaya başlamıştı. Beşinci nesil Apple TV ile sunulacak 4K ve HDR desteği durumu tersine çevirecektir.

Bu son dedikodu, daha çıkan 4K ve HDR destekli Apple TV dedikoduları ile de örtüşüyor.

İLGİLİ HABERLER