Teknoloji

4G LTE destekli iPhone operatörler tarafından test ediliyor

Apple’ın iPhone 5’i önümüzdeki ay veya daha sonrasında tanıtması bekleniyor. Bu gelecek nesil akıllı telefonun hangi teknik özellikleri taşıyacağı konusunda kesin bir yargıya varmak henüz mümkün değil, ortalıkta birçok dedikodu dolaşıyor, üstelik her gün bunlara yenileri ekleniyor.

Beşinci nesil iPhone’un 4G LTE desteğine sahip olacağına dair söylentiler daha önce dillendirilmişti. BGR’nin ulaştığı özel belgelere göre Apple’ın mobil operatör ortakları LTE yeteneğine sahip iPhone modellerini test etmeye başladı. Site Apple’ın başlıca operatör ortaklarının bir tanesinden kapalı iOS test sürümü kanıtlarını ele geçirmiş. Bu test sürümünün özellikler listesi dosyası içinde LTE’ye dair atıflar bulunmaktaymış.

Aslında bu durum her Apple cihazının gömülü bir 4G LTE modem taşıyacağı anlamına gelmiyor. Yine de, bunu Apple’ın önümüzdeki dönemde 4G LTE ağlarına yatırım yapmayı düşündüğüne dair bir işaret sayabiliriz. Buna ek olarak, Apple eninde sonunda bir 4G LTE cihazı ürettiğinde, bu cihazın bataryası birkaç saatten daha uzun süre çalışacak. Söz konusu belgeleri aşağıdaki bağlantıda yer alan galeride bulabilirsiniz.

İlgili – BGR (Galeri)

İLGİLİ HABERLER