Manşetler

4G için belirlenen frekans ücretleri açıklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

4g-040315

Türkiye’de 2015’te 4G’ye geçiş yapılacağı geçtiğimiz yıl içinde açıklanmış; eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın iki hafta önce düzenlediği basın toplantısıyla da 4G ihale süreci resmen başlamıştı. Mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan ihalede istenen ücretler de Resmi Gazete’nin 18 Mart 2015 tarihli sayısıyla ortaya çıktı.

Daha önce de açıklandığı gibi 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekans bantları için ihalede ayrı ayrı ücretlendirme yapıldığı görülüyor. 4G ihalesinde toplam peşin asgari bedel ise 2 milyar 298 milyon avro olarak belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR4G nedir, neden ihtiyacımız var, ne gibi yenilikler sunacak?

İhaleleri kazananlara gerekli bedeli yatırmaları için peşin ödeme dışında bir yol daha sunuyor. İlk taksidi peşin olarak ödeyen şirketler, bedelin geri kalanını altı aylık aralıklarla üç taksitte ödeyebilecek. Ancak taksitli ödeme bedeli vade farkını da beraberinde getirecek.

4G frekans ücretlerinin duyurulmasının ardından Turkcell, genel müdür vekili İlker Kuruöz’ün imzasını taşıyan yazılı bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada Turkcell’in 2015’te 4G için lisans bedelleri hariç 2,5 milyar TL’lik bir bütçe ayırdığı ve Turkcell’in 4G’de en yüksek kapasiteyi sağlayacak frekanslara talip olduğu belirtildi. Aynı açıklamada Turkcell’in dünyanın en hızlı 4G altyapısını kurmayı hedeflediğinin de altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER