Teknoloji

48 MP kameralı ve damla çentikli yeni Nokia telefonu yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni bir Nokia akıllı telefonu yolda gibi görünüyor. Sızan son fotoğraflar doğruysa, ekranında su damlası çentik bulunan, arkasında da 48 megapiksel kamera bulunan bir akıllı telefon geliyor. HMD Global tarafından üretilen Nokia Android telefonlarının en son örneği olması beklenen bu yeni akıllı telefona ait olduğu öne sürülen fotoğraflar Çinli sosyal ağ Weibo’da yayımlandı.

Gizemli Nokia telefonu “atılgan” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir kod adıyla anılıyor. Nokia 5.1’e çok yakın görünen bu telefon, Nokia 5.2 olarak karşımıza çıkabilir. Telefonun OZO Audio, PureDisplay ve Zeiss gibi teknolojileri barındıracağı söyleniyor. Nokia 4 veya Nokia 5.1’den farklı olarak, Nokia 5.2 daha pahalı bir ürün seçeneği olacak.

Nokia telefonunun Full HD+ ekran, 48 megapiksel ana kamera, Snapdragon 660 işlemci, ultra geniş açılı lens ve 3500 mAh kapasiteli pil gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Benzer bilgiler daha önce de Nokia 5.2 için dillendirilmişti. Saf Android ile yüklü geleceğinden bir Android One telefonu olacağını anlıyoruz. Bu da daha sık aralıklarla güncelleneceğini gösteriyor.

İşte söz konusu Nokia telefonuna ait olan fotoğraflar:

Arkada iki adet kamera görüyoruz. Aynı zamanda üçüncü bir sensör daha var gibi görünüyor. Telefonun arka yüzü camla kaplı, aynı zamanda parmak izi okuyucu da var. 48 megapiksel sensör epey kullanışlı olacaktır. Ona ultra geniş açılı ikinci bir kamera eşlik edecek. Kamera arayüzü de düzenli görünüyor. Ayrıca selfie kamerasına eşlik eden su damlası çentik var. Çerçeve kalınlığı yadsınamaz derecedeyken, ekranın alt çerçevesi Nokia logosunu alacak kadar geniş görünüyor.

İLGİLİ HABERLER