Manşetler

41 megapiksel kameralı Nokia 808 PureView’ın geliştirme yolculuğu videoyla anlatıldı – Video

Nokia, 808 PureView cihazı için hazırladığı ve tamamen 41 megapiksel kameralı akıllı telefonla çekilmiş görüntülerden oluşan sekiz dakikalık videoda, önümüzdeki ay sonunda itibaren yurtdışında ve gelecek ay içinde Türkiye’de piyasaya çıkması beklenen bu yenilikçi mobil cihazın beş yılı bulan geliştirme sürecinin detayları anlatılıyor.

Süre boyunca Nokia’nın kendi sensör üretim tekniklerini geliştirmesi gerekmiş, çünkü akıllı telefon kameralarında ve hatta DSLR’larda yer alan sensörler Finlilerin istedikleri seviyede değilmiş. Ayrıca milyonlarca pikseli elden geçirecek etkileyici bir yazılım tabanlı işleme sisteminin eksikliği de söz konusuymuş.

Nokia yeni telefonlarına karmaşık bir optik zum yerleştirmek yerine süper yüksek çözünürlüklü sensör kullanmayı tercih etmiş. Bu sensör 36 megapiksele kadar sabit görüntü yakalama yeteneğine sahip olsa da, Nokia en çok 5 veya 8 megapiksellik fotoğrafların çekileceğini düşünüyor. İşte bu durumda yoğun pikseller herhangi bir kalite kaybı olmadan kesiliyor ve böylelikle zum lensin işlevi hareket eden parçalar olmadan taklit edilmiş oluyor.

Nokia, PureView teknolojisini sadece Nokia Belle üzerinde değil, Windows Phone üzerinde de kullanmayı planlıyor. Microsoft’un mobil platformu üzerinde çalışan yeni nesil Nokia Windows Phone cihazlarında bu teknolojiyi görmemiz muhtemel, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER