Manşetler

3D Touch özellikleri ClearForce ile Android cihazlarına gelecek

iphone-6s-plus-on-inceleme-7

Apple’ın yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus akıllı telefonlarının en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi 3D Touch. Bu teknolojinin gerçek gücü geliştiriciler uygulamalarında ve oyunlarında onu kullanmaya başladıklarında ortaya çıkacak, ancak bu teknolojinin 2007 yılında çıkan ilk iPhone’dan bu yana, iPhone’ların ekranında çoklu dokunma özellikleri alanında yapılan en önemli yenilik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Android üreticileri de 3D Touch benzeri, farklı basınç seviyelerine hassasiyet gösteren ekranlara göz kırpmaya başladılar. Huawei’nin geçtiğimiz ay IFA’da tanıttığı Huawei Mate S’te 3D Touch veya daha önce bilinen adıyla Force Touch benzeri bir teknoloji olacak. Tabii ki Huawei, Mate S’in Force Touch özellikli ekran barındıran versiyonunu her ülkede satmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s Plus Ön İnceleme

Force Touch özellikli Android telefonları sadece Huawei Mate S ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Synaptics, akıllı telefonlar için yeni ClearForce dokunmatik ekran panel denetleyicisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Tıpkı iPhone 6s ve 6s Plus’ın dokunmatik ekranındaki 3D Touch gibi, Synaptics’in ClearForce ekranı da farklı basınç seviyelerini algılayıp ayırt edebiliyor.

Synaptics’in belirttiğine göre, ClearForce dokunmatik ekran teknolojisi sayesinde değişken hızlarda kaydırma, fotoğraflara yakınlaştırma, fotoğrafları kaydırma, işlevler için ön izleme ve seçim yapma, sürekli değişebilir oyun kontrol fonksiyonları, ekran kilidi açma ve uyandırma, sağ fare tuşu tıklamasıyla açılanlara benzer metinsel menüler, çizim yaparken çizgi kalınlığının kontrolü, görüntü düzenleme, büyük harfe geçiş veya sembol seçimi gibi işlevlere kapı açılacak.

2016 yılının başından itibaren çıkacak yeni amiral gemisi Android telefonlarında ClearForce ekran teknolojisinin kullanıldığını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER