EğlenceManşetler

3D kameralı Nintendo 3DS resmiyet kazandı – Galeri

Birkaç aydır internete sızdırılan görüntü ve ayrıntıların sonunda Nintendo’nun üç boyutlu taşınabilir oyun konsolu 3DS ile sonunda tanıştık. Şirketin E3 kapsamında düzenlediği basın toplantısında tanıtılan Nintendo 3DS’in sunduğu üç boyut çözümünde gözlüğe gerek yok, 3D oyun deneyimini dilediğiniz her yere taşıma imkanına sahip olacaksınız.

Nintendo 3DS’te daha büyük bir ekranın olması bekleniyordu, ancak karşımıza 3.5 inç’lik bir ekran çıktı. Konsolun hemen kenarında 3D efektleri üzerinde oynamanızı sağlayan bir bölüm bulunuyor. Buradan ekrana olan uzaklığınıza göre görüntü derinliğini ayarlamanız ya da 3D efektlerini tamamen kapatmanız mümkün. 3DS’in alt kısmında yer alan ekran mevcut DS’lerdeki gibi dokunmatik, ancak 3D desteği sunmuyor.

Nintendo 3DS’te Nintendo’nun “Slide Pad” adını verdiği bir analog çubuk da yer alıyor. Jiro, hareket sensörü gibi oryantasyon bileşenleri yer alırken bu konsol DSi oyunlarıyla da uyumlu çalışıyor. Taşıdığı iki kamera sayesinde 3D fotoğraf çekimi yapabiliyor.

Nintendo, 3DS üzerinde oynanabilecek oyunlarla da ilgili bazı bilgiler verdi. Aralarında Disney’in de bulunduğu bazı oyun stüdyolarının geliştirdiği oyunlar E3 ziyaretçileri tarafından oynanabilecek. Kid Icarus gibi içinde fazlasıyla hareket içeren yeni bir oyun yer alırken oyunların çoğu Wii oyununa göre daha iyi görüntü kalitesi sunduğu görülüyor. Nintendo, 3DS’in üçüncü şahıs geliştiricilerden “şimdiye kadar görülmemiş bir destek” gördüğünü belirtiyor. Madden, Ninja Gaiden, Resident Evil, Batman oyunu, Splinter Cell ve Metal Gear Solid gibi oyunları Nintendo 3DS ile oynamak mümkün olacak.

Ayrıca, Nintendo sistemin Wi-Fi bağlantı noktalarını veya diğer 3DS sistemlerini nasıl bulacağına dair de bilgi verdi. Sistemler hangi oyunun oynanmakta olduğundan bağımsız bir şekilde haberleşecekler. Ayrıca diğer taşınabilir konsollardan da indirilebilir içerikleri çekmek mümkün olacak.

Nintendo 3DS’in fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı henüz açıklanmadı. Bu oyun konsolu üç farklı renk seçeneğine sahip olacak: Mavi,siyah ve kırmızı.

Daha fazla ayrıntı isteyenler aşağıdaki bağlantıda basın bültenini bulabilirler.

Galeri: Nintendo 3DS
[nggallery id=329]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni
İlgili – Engadget: 3DS tanıtımından kareler

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER