Manşetler

3D destekli Android Honeycomb tablet LG Optimus Pad resmiyet kazandı

LG, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacağı cihazların duyurusunu günler öncesinden yaptığı için LG Optimus Pad ve LG Optimus 3D haber önem sıramızda biraz arkalara kaymıştı. Ancak çok dikkat çeken bu cihazlardan bahsetmezsek olmaz. LG standına gelenleri LG Optimus 3D ile birlikte karşılayan bir diğer cihaz da LG Optimus Pad oldu.

Daha önce varlığı çeşitli şekillerde internete sızan LG Optimus Pad’de 8.9 inç’lik, 1280 x 768 çözünürlüklü ekran ve 1 GHz NVIDIA Tegra 2 işlemci bulunuyor. LG Optimus Pad’de 3D video kaydına olanak sağlayan çift lensli 3D kamera bulunuyor. Çekilen bu görüntüler HDMI çıkışı üzerinden 3D destekli HDTV’lerde oynatılabilecek veya YouTube 3D servisine yüklenebilecek.

3G, WiFi, Bluetooth ve GPS desteğine sahip olan bu Optimus 3D, Google’ın tabletlere özel geliştirdiği Android 3.0 Honeycomb işletim sistemiyle çalışıyor. LG bu işletim sisteminin arayüzüne herhangi bir müdahalede bulunmamış ve Google’ın hazırladığı gibi bırakmış. Fiyatı henüz açıklanmayan LG Optimus Pad’in Mart 2011’de piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER