Teknoloji

3Bfab üç boyutlu baskı işinde iddialı

3bfab-15

Üç boyutlu yazıcılar son yılların en çok heyecan uyandıran teknolojik ürünleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Bugüne kadar silahtan robota pek çok şeyin üretimini gerçekleştirebilen üç boyutlu yazıcıların sayısının önümüzdeki dönemde artması ve farklı endüstrilere ek olarak, son kullanıcıya da ulaşması bekleniyor. Bu genişleme potansiyeli oldukça yüksek pazarın liderliğiyse MakerBot’un elinde. MakerBot’un Türkiye’deki dağıtıcısı olan 3Bfab, bu yazıcıların Türkiye’de bireylere ve endüstriye sağlayacağı katkılara yönelik vizyonunu düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. 3Bfab ev kullanıcılarına yönelik olarak hazırlanan MakerBot Mini modelinin önümüzdeki haftalarda Türkiye’de satışa sunulacağının da müjdesini verdi. Şirket üç boyutlu baskıyla üretilen ilginç modelleri ve yazıcıların farklı endüstrilerde kullanımına ilişkin örnekleri de sergiledi.

3bfab-5

3Bfab Genel Müdürü Hakan Güzelgöz, MakerBot’un vizyonu ve uygun fiyatlı ürünleriyle üç boyutlu baskı teknolojisinin gelişimi ve yaygınlaşmasında oynadığı önemli role dikkat çekerken, 3Bfab olarak önümüzdeki bu teknolojinin gelişimini Türkiye’ye eş zamanlı olarak yansıtma hedefiyle yola çıktıklarını dile getirdi. Dünyada üç boyutlu yazıcıların öncülüğünde yeni bir endüstriyel devrimin çok yakın olduğunu söyleyen Güzelgöz, insanların bu teknolojinin potansiyelini yeni anladığının ve Türkiye’nin de bu süreçte dünya ile eş zamanlı yürümesini istediklerinin altını çizdi.

3bfab-6

Güzelgöz 3Bfab’ın henüz 1 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen sundukları ürün ve hizmetlere olan talebin beklentilerinin üstünde olduğunu belirtti. MakerBot’un dağıtıcılığını üstlenmiş olmalarının da bu yolda kendilerine katkı sağladığını söyleyen Güzelgöz; özellikle endüstri, sanayi, mimari, tasarım gibi sektörlerden yoğun taleple karşılaştıklarını ifade etti. Son 6 ay içinde farklı sektörlerden de talepler almaya başladıklarını belirten 3BFab Genel Müdürü, tekstil sektöründen ve eğitim kurumlarından müşterileri olduğunu dile getirdi. Güzelgöz 3Bfab’dan ürün alarak evde kendi üç boyutlu baskılarını yapan ünlülerin olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi.

3bfab-8

Güzelgöz ürün satışına ek olarak baskı ve tarama hizmeti sunduklarını, ayrıca hazır modeller için seri baskı gerçekleştirme ve üç boyutlu yazıcı kiralama gibi servislerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

3bfab-7

Bireysel kullanıcılara yönelik MakerBot Mini modelinin önümüzdeki haftalarda Türkiye’de satışa sunulacağını söyleyen Güzelgöz, üç boyutlu yazıcıların özellikle çocuklara yaşadıkları çevreyi kendi fikirleriyle nasıl değiştirebileceklerini somut olarak göstermek için benzersiz bir fırsat sağladığını belirtti. MakerBot Mini’nin herkes tarafından kolayca satın alınıp kullanılabilecek bir ürün olduğunu vurgulayan Güzelgöz, cihazı “hiç durmadan hediye üreten bir hediye” olarak tanımladı.

3bfab-14

3Bfab Genel Müdürü üç boyutlu yazıcıların yaygınlaşmasına paralel olarak üç boyutlu yazıcılarda üretime uygun modellere yönelik talebin de artacağını ifade etti. Akıllı telefonların popüler hâle gelmesiyle milyonlarca uygulamanın bulunduğu bir ekosistemin oluştuğunu söyleyen Güzelgöz, benzer bir durumun üç boyutlu yazıcılar için de yaşanmasını beklediklerini belirtti. Yakın gelecekte üç boyutlu baskıya uygun, fonksiyonel veya dekoratif amaçlı milyonlarca modelin uygun fiyatlarla sunulduğu bir ekosistemin oluşacağını söyleyen Güzelgöz, 3Bfab olarak Türkiye’de bu akıma yön verip yaygınlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER