Teknoloji

Samsung’un Apple’a açtığı ikinci dava da reddedildi

Samsung’un Apple’a karşı açtığı ikinci 3G/UMTS patent davası reddedildi. Almanya’da alınan karara göre, Samsung’un elinde patentli teknolojisinin Apple tarafından izinsiz kullanıldığına dair yeterli delil olmadığı belirtildi. Hakim Andreas Voss davayı neden reddettiğini açıklamazken, alınan bilgiler geçtiğimiz hafta alınan ilk davanın reddine dair kararın emsal teşkil ettiği yönünde.

Mahkemenin kararı reddine dair kulislerde iki senaryo konuşuluyor. Bunlardan ilki, Apple’ın Samsung’un iddialarına dair savunmasında ortaya ikna edici deliller koyduğu ve hakimi bir ihlal olmadığına dair ikna ettiği yönünde. İkinci senaryoda ise Apple’ın Qualcomm ile yaptığı anlaşma çerçevesinde söz konusu teknolojiyi kullanma hakkına sahip olduğunun farzedildiği, dolayısıyla da kararın Apple’ın lehine çıktığı konuşuluyor. Samsung’un, Apple ile Qualcomm arasında yapılan anlaşmaya erişim talebi ise kabul edilmedi. Samsung Apple’ın anlaşmasının bu teknolojiyi kapsamadığını iddia ederken, Apple da Samsung’u kendilerinin lisansı kullanmasını engellemek amacıyla kasten Qualcomm ile yaptıkları anlaşmada değişiklik ve hile yapmakla suçluyor.

Samsung’un Apple’a karşı açtığı iki dava daha Alman mahkemelerinde görüşülmeyi bekliyor. Şirketten yapılan açıklamada, reddedilen ilk iki dava için üst mahkemede temyize gidileceği belirtildi.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER