Manşetler

360 Security: iPhone’a yüklemeye değer mi?

360-security-001

Depolama alanı ve pil ömrü, günümüzde akıllı telefon sahiplerinin en çok yakındığı konuların başında geliyor. Özünde bir güvenlik uygulaması olan 360 Security, iPhone’larda kullanıcıların muzdarip olduğu bu problemlerin çözümü konusunda imdada yetişme iddiasıyla ortaya çıkıyor.

360-security-003

iPhone sahiplerinin depolama alanı problemi yaşamasında fotoğraflar bir numaralı neden olarak ön plana çıkıyor. Bir anda heyecanla çekilen ancak daha sonra unutulan fotoğraflar, bir köşede bırakılan ekran görüntüleri ve birbirlerinin aynısı görüntüler, özellikle 16 GB’lık iPhone’larda hafızayı sinsi sinsi işgal ediyor. Bu işgal, telefonların işlem gücünün de düşmesine neden oluyor. 360 Security, Fotoğraf Optimizasyon aracılığıyla kullanıcıların cihazındaki optimize edilebilir fotoğrafları hemen bulmayı ve yüzlerce fotoğraf arasında dolaşma zahmetini ortadan kaldırmayı vadediyor.

360-security-002

Optimizasyona uygun fotoğrafları tarama işlemi yaparak ve biraz uzun sayılabilecek bir süre sonunda tespit eden uygulama, film rulosundaki fotoğrafları otomatik olarak grupluyor. Bu gruplama esnasında birden fazla kopyası bulunan görüntüler, sıkıştırılabilecek fotoğraflar, ekran görüntüleri ve filtreli fotoğraflar ayrıştırılıyor. Tarama ve gruplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından kullanıcıların cihazlarının hafızalarında gigabaytlarla ölçülecek boyutlarda alanı boşaltabileceği belirtiliyor. Ancak bu sürecin vadedildiği gibi pürüzsüz biçimde ilerlemediğini vurgulamak gerekiyor. Sıkıştıracağı fotoğrafların bir kopyasını alan 360 Security, fotoğrafların asıllarının silinmesi konusunda problem yaşayabiliyor. Bu problemler cihazdaki fotoğraf sayısının artmasına yol açarken, eş fotoğrafları silme özelliğinin kullanımı sırasında da uygulamanın kendiliğinden kapanabildiğini söylemek gerekiyor. Aynı zamanda kopya olarak işaretlenen fotoğrafların birebir tutmayabildiği de gözlemlerimiz arasında bulunuyor.

360-security-006

360 Security iPhone uygulamasının bir diğer ön plana çıkan yönü ise Pil Koruma özelliği. iPhone sahiplerinin pil ömrü konusundaki şikayetleri göz önüne alınınca pil ömrü konusunda daha fazla bilgi sağlayacak bu özelliğin değeri biraz daha artıyor.

360-security-004

Uygulamanın Pil Koruma özelliği, kullanıcılara cihazın kalan pil yüzdesinin sağlayacağı kullanım süresini farklı başlıklar altında gösteriyor. Genel kullanıma ek olarak; konuşma, fotoğraf çekme, internette gezinme ve müzik dinleme gibi işlemlerin gerçekleştirilebileceği süre bu özellik kapsamında gösteriliyor. 360 Security iPhone uygulaması, telefon şarjdayken tam doluluğa erişilmesi için gereken süre konusunda da bilgilendirme yapıyor. Bu özelliklerin işleyişinde herhangi bir problem yaşanmıyor.

360-security-005

360 Security’nin fotoğraf yöneticisini kullanırken cihazın şarjda olmasında fayda var. Zira oldukça uzun sürebilen tarama ve sıkıştırma işlemleri sırasında iPhone’un şarjı epey hızlı biçimde düşebiliyor. Buna ek olarak, kişisel deneyimimizde 360 Security fotoğraf yöneticisinin hayatı kolaylaştırma vaadine rağmen, bunun aksine yol açtığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla iPhone sahiplerinin 360 Security’nin fotoğraf odaklı imkanlarından yararlanma konusunda iki kez düşünmesinde fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER