Teknoloji

300 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan WhatsApp sesli mesajlaşma hizmeti sunmaya hazırlanıyor

whatsapp iki faktörlü doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry hatta Symbian’da faaliyet gösteren popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, sunduğu hizmetlerin arasına sesli mesajlaşmayı da eklemeye hazırlanıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyona ulaşan servis, kullanıcılarının birbirlerine sesli mesajlar göndermesi için uygulamalarını güncellemeye başlamış durumda.

whatsapp-logo-130613

AllThingsD’nin haberine göre, sesli mesajlaşma özelliği bir telefon görüşmesinden ziyade bir bas konuş uygulaması gibi işleyecek. Uygulama içinden bir ses kaydı oluşturan kullanıcılar bunu gerçek zamanlı olarak paylaşabilecek. WhatsApp ses dosyalarını paylaşma desteğini aylardır sunsa da, bu yeni özellikle birlikte bu sesli mesajların karşı tarafından dinlenip dinlenmediğini görmek mümkün olacak. Ayrıca kullanıcılar konuştukları arkadaşlarının bir sesli mesaj kaydettiğini de sohbet ekranında görebilecek.

Sesli mesajlar yazılı ve fotoğraflı mesajlar konusunda önemli bir başarı elde eden WhatsApp için yeni bir cephe anlamına geliyor. Şirketten The Verge sitesine yapılan açıklamada servis içinde günde 31 milyar mesaj gönderildiği ve bunların 325 milyonunun fotoğraf barındırdığı belirtildi.

İlgili >> AllThingsD, The Verge

İLGİLİ HABERLER