Teknoloji

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel Google doodle’ı

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-google-logo

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Google da hazırlamış olduğu özel logosu, yani doodle’ı ile katılıyor. Bundan 92 yıl önce, 29 Ekim 1923 tarihinde ilân edilen cumhuriyet ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu resmen belgelenmiş ve 1925 yılında da her yıl 29 Ekim tarihinin Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanması karara bağlanmıştı.

Google özel günler, etkinlikler veya insanlığa mal olmuş kişiler için belirli günlerde hazırladığı özel Google logoları, yani doodle’lar ile bizzat ana sayfasından kutlamalara katılmış oluyor. Google, doodle’ları genellikle pozitif hava yayan olay, tarih veya kişiler için kullanmayı tercih ediyor. İçinde yas, üzüntü, vs. gibi negatif hava içeren durumlarda ise ana sayfasında siyah karanfil ve benzeri simgelerle olayı hatırlamayı veya anmayı tercih ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Doodle: Google’ın renkli dünyası

Google’ın ana sayfasına yerleştirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosunda Google logosunun kırmızının tonlarında ve büyük harflerle yazıldığını görüyoruz. Yazı tipi Google’ın geçtiğimiz haftalarda yenilediği logosunun yazı tipiyle de uyumluluk gösteriyor. Ayrıca “O” harflerinin bir tanesi diğerinden daha büyük yapılmış, bunun ortasına da Türk bayrağı ve ilk meclis binasının çizimi yerleştirilmiş. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel doodle’ına tıklayanlar ise “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” anahtar kelimesine ait arama sonuçlarına ulaşabiliyor. Bu arada isteyenler Google’ın 2015’e özel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı doodle’ını sosyal medya veya e-posta aracılığıyla paylaşabiliyor.

Teknoblog Ekibi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER