Teknoloji

27 inç’lik iMac’lerin teslimatı ocak ayını bulabilir

Geçen cuma, kasım ayının son günü 21.5 inç’lik yeni iMac’leri piyasaya süren Apple’ın bu ay içinde 27 inç’lik modeli de çıkarması bekleniyordu. Ancak 9to5Mac’in haberine göre ABD ve Kanada’ya ait çevrim içi Apple mağazalarında büyük ekranlı iMac’ler için teslimat tarihi olarak ocak ayı işaret ediliyor.

Eğer çevrim içi mağaza tarafından verilen teslimat bilgisi doğruysa, 1799 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan ve içinde 2.9 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, 1 TB sabit disk ve NVIDIA GeForce GTX 660M GPU barındıran model 2013’ün başı itibariyle dağıtıma çıkacak. Üstelik 9to5Mac sitesi teslimatların başlamasının ocak sonunu bile bulabileceğini öne sürüyor.

iMac’in üretiminde yaşanan zorlukların bu ürünün piyasaya çıkışını geciktirebileceği iddia edilmişti. Ancak daha küçük ekrana sahip olan 21.5 inç’lik modelin üretimi nispeten daha kolay olduğu için o model sonunda piyasaya girmeyi başardı. Bakalım Apple bu söylentilerin ve kendi web sitesindeki bulguların aksine 27 inç’lik modeli daha önce söz verdiği zaman aralığına yetiştirebilecek mi? iMac’lerin yurt dışındaki piyasaya çıkış seyri dolaylı olarak Türkiye’yi etkiliyor. Bunun için ABD’deki piyasaya çıkış haberlerine biraz daha ilgi gösteriyoruz.

İlgili >> 9to5Mac, Apple

İLGİLİ HABERLER