Teknoloji

240W güç taşıma yetenekli ilk USB-C kablosu görüldü

usb-c

Yeni nesil USB-C kablolarının taşıyabilecekleri güç miktarının iki katına çıkacağını ve 240 W’a kadar ulaşabileceğini duymamızın üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Bu değişiklik, en güçlü oyun dizüstü bilgisayarları dışındaki herkes için özel güç adaptörlerini atmanıza izin verecekti. Şimdi, bu değişikliğe yönelik ilk belirtileri görmeye başlıyoruz. İlk USB-C 2.1 kabloları, 240 W’a kadar güç ve 40 Gb/sn’ye kadar veri taşıma yeteneğiyle birlikte ortaya çıktı. Hollandalı bir üretici olan Club3D, web sitesinde yeni nesil kabloları sergilemeye başladı. Ancak bunlar henüz satıcıların stoklarına girmemiş gibi görünüyor.

Henüz 240W USB-C gücü kullanmak üzere tasarlanmış herhangi bir cihaz veya 240W USB-C şarj cihazı yok, bu nedenle bu kablolar şu anda satın alındığında herhangi bir fark yaratmayacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken tek nokta bu değil. USB Uygulayıcıları Forumu (USB-IF) geçen eylül ayında USB-C 2.1 markalandırma yönergelerini yayınladığında, üreticilerin bir kablonun sunabileceği yetenekler arasında seçim yapmakta özgür olduğu görülmüştü.

usb-c

Club3D, 8K / 60fps video, 40Gbps veri ve 240W güce sahip bir metrelik kablo sunmakla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda bu veri hızının yalnızca yarısını iki kat daha uzuna sunan iki metrelik bir kablo da sağlıyor. Ayrıca yalnızca 480 Mbps veri taşıyan iki metrelik bir kablo da var. Ancak bu kablo, sadece USB 2.0 ile sınırlı görülüyor.

usb-c

Neyse ki, bu kablolar gerçekte hangi özellikleri taşıdıklarını kullanıcıya göstermek için açık biçimde işaretleniyor. 240W güç taşıyabilen kabloların 6 metre uzunluğa kadar çıkabileceğini görmek güzel. Bu, en azından güç aktarımı için evlerde veya iş yerlerinde epey esnek davranılabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER