Teknoloji

24 ayar altın kaplı HTC One M9’un fotoğrafı iPhone ile çekildi

htc-one-m9-altin-090615-1

Yeni amiral gemisi telefonu One M9’un 24 ayar altın kaplı bir versiyonunu hazırlayan HTC, akıllı telefonu geçtiğimiz cumartesi günü Berlin’de Barcelona ve Juventus arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin final müsabakası öncesinde görücüye çıkarmıştı. Sergi alanındaki telefonlara ait fotoğrafları paylaşan HTC çalışanının dikkatsizliği ise başını oldukça ağrıtacak cinsten.

HTC’nin Twitter hesabından paylaşılan 24 ayar altın kaplı One M9 fotoğraflarının bir iPhone ile çekildiği kolaylıkla anlaşılıyor. Bunu anlamak için fotoğrafa dikkatle bakmak yeterli oluyor. Zira fotoğraftaki cihazlardan birinde iPhone 6’nın yansıması açık biçimde görülebiliyor. HTC söz konusu fotoğrafı barındıran tweeti bir süre sonra silse de, ekran görüntülerinin alınmasına ve yayılmasına engel olamadı.

Fotoğrafta yansıması görülen cihaz yuvarlatılmış köşeleri nedeniyle bir One M9’u hatırlatsa da, kamera lensinin konumu ve Apple logosunun varlığı bu yöndeki şüpheleri kısa süre içinde ortadan kaldırıyor. HTC’den konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, silinen tweetin yerini başka fotoğrafların kullanıldığı bir tweet aldı.

htc-one-m9-altin-090615-2

Apple ve iPhone daha önce de rakiplerinin pazarlama hamlelerine sekte vurmuştu. 2014 Oscar Ödül Töreni’nde Samsung Galaxy Note 3 ile dünyanın en popüler selfie’sini çeken ve bunun için para alan Ellen DeGeneres’in kuliste iPhone’u ile tweet attığı anlaşılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER