BilimManşetler

23 Nisan’ı da kapsayacak şekilde dört gün sokağa çıkma yasağı

koronavirus tam kapanma

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geride kalan iki hafta sonu 30 büyükşehirde ve Zonguldak ilinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 23 Nisan ve sonrasındaki üç günü de kapsayacak şekilde devam etmesi, yani toplam dört günlük bir sokağa çıkma yasağının uygulanması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla 23-24-25-26 Nisan tarihlerini kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

Buna göre İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerin aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde ve Zonguldak ilinde perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan, tedbirlere uyulması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçildiğini kaydetti. Büyükşehirler ile Zonguldak ilinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının da salgının kontrolünde büyük fayda sağladığını da ekledi. Bunun için tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettirileceğini söyledi. 23-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planladıklarını da sözlerine ekledi.

22 Nisan akşamı saat 24’ten itibaren başlayacak sokağa çıkma yasağı 26 Nisan gecesi saat 24’e kadar sürecek. 23 Nisan resmi tatil, 24 Nisan tarihiyle ilgili çerçeve de daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER