Teknoloji

21 Ağustos Güneş Tutulması Twitter’dan canlı izlenebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

21 ağustos güneş tutulmasıÖnümüzdeki hafta pazartesi günü önemli bir gökyüzü olayı gerçekleşecek. Ay’ın gölgesi Güneş ışıklarının üstüne düşecek ve bu tam güneş tutulması olayı ABD’nin batı kıyısından doğu kıyısına uzun bir hat üzerinde izlenebilecek.

21 Ağustosta, Türkiye zamanıyla akşamüstü saatlerinden itibaren başlayacak bu doğa olayı ABD’de Idaho, Illinois, Missouri, Nebraska, Kentucky, Oregon, South Carolina, Tennessee ve Wyoming gibi şehirlerden tam tutulma olarak izlenebilecek. Geri kalan yerlerde ise parçalı tutulma gerçekleşecek.

Twitter da bu önemli doğa olayını canlı yayınla kullanıcılarına ulaştırmayı amaçlıyor. Sosyal ağın gerçekleştireceği canlı yayın pazartesi Türkiye saatiyle akşam 7’de başlayacak. Yukarıda saydığımız şehirlerden gerçekleştirilecek canlı yayınlarla 21 Ağustos Güneş Tutulması takip edilecek.

Twitter’ın canlı yayını The Weather Channel işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Bu canlı yayını The Weather Channel mobil uygulamasında veya Weather.com web sitesinde bulmak mümkün olacak. Ayrıca Twitter’da da bu sayfa üzerinden takip edilebilecek.

Twitter, söz konusu canlı yayında Weather Channel’ın fırtına izleyici ağının yakalayacağı yüksek çözünürlüklü hava aracı görüntülerinin kullanılacağını, ayrıca NASA’nın sağlayacağı gerçek zamanlı canlı güneş tutulması görüntülerinin de kullanılacağını belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER