Teknoloji

Samsung, 2024 ilk çeyrekte akıllı telefon pazarında lider

samsung

Teknoloji ve mobil iletişim dünyasının göz-bebekleri arasında yer alan akıllı telefon pazarı, 2024 yılının ilk çeyrek finansal sonuçları ile yine dikkat çekmeyi başardı. International Data Corporation (IDC), 2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarının liderliğini ele geçiren isimlerin Samsung, Apple ve Xiaomi olduğunu açıkladı.

Her çeyrek raporunda olduğu gibi, bu yılın başlarının en kapsamlı analizi de içinde saklı olan verilerle teknoloji meraklılarının ve pazar oyuncularının bilgisine sunuldu. İlk çeyrekte 60,1 milyonluk sevkiyat ile Samsung, pazarın yüzde yirmi kadarını kontrol ederek liderliğe oturdu. Güney Koreli teknoloji devi, bu dönemde Galaxy S24 serisiyle tüketicilerin büyük beğenisini toplamayı başardı. Özellikle Counterpoint Research’ün verilerine atıfta bulunulan Samsung’un liderlik tahtına yeni tasarımı ve geliştirilmiş özellikleri sayesinde oturduğu belirtiliyor.

Elbette ki bu rekabette Apple’ın 50,1 milyon iPhone sevkiyatı ile ikinci sırada kendine sağlam bir yer bulması şaşırtıcı değil. Cupertino merkezli şirket, sadık kullanıcı kitlesi ve yenilikçi ürünleri ile pazarın vazgeçilmez aktörlerinden. Üçüncü sıradaki Xiaomi ise 40,8 milyon sevkiyat ile adını zirvenin hemen altına yazdırmayı başarıyor ve bu başarısını fiyat performans ürünleri ile elde ediyor gibi görünüyor.

Samsung’un yeniden liderliğe yükselişi ve pazar dinamikleri

Listenin diğer üyeleri arasında 28,5 milyonluk sevkiyat ile Transsion grubu dördüncü, OPPO ve OnePlus iş birliğiyle 25,2 milyonluk sevkiyatı ile beşinci sırada yer almakta. Piyasaya yayılan bu kapsamlı verilere göre, 2024’ün ilk çeyreğinde toplam akıllı telefon sevkiyatı 289,4 milyona erişerek 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8’lik bir artış kaydetmiş gözüküyor.

IDC’nin raporuna göre, Samsung’un tekrar lider pozisyona yükselmesi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa pazarlarındaki güçlü satışlarla ilişkilendiriliyor. Ayrıca, analistler söz konusu firmaların satışlarının önümüzdeki aylarda artmaya devam etmesini öngörüyorlar. Samsung’un bu liderliği, geçtiğimiz hafta açıklanan güncel verilere göre, Apple’a kaptırdığı küresel akıllı telefon satışlarındaki üst sırasını yeniden ele geçirmesiyle daha da anlam kazandı.

Elde edilen bu başarının sırrı, şirketlerin sürekli güncellenen tüketici taleplerini anlamalarından ve ürünlerin teknolojik yeniliklere hızlı bir şekilde entegrasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Samsung’un stratejisi, kullanıcıların deneyimlerine odaklanmak ve yenilikçi özellikler sunmak üzerine kurulu. Bu sonuçlar, Samsung’un liderliğinin sadece piyasa koşullarına değil, aynı zamanda tüketicinin değişen ihtiyaç ve tercihlerine de hızla yanıt verme yeteneğine dayandığını gösteriyor. Gelecek çeyrekler için de benzer bir mücadele ve başarı hikayeleri bekleniyor olmalı.

Nothing Phone (2a) ile çekilen fotoğraflara baktığımızda, öncelikle bu fotoğrafların parlaklık ve netlik açısından gayet iyi durumda olduğunu görüyoruz. Renk canlılığı da iyi seviyede, fotoğrafları daha çekici gösteriyor. Bununla birlikte renklerin biraz daha sıcak tarafa kaydığını görüyoruz. Öte yandan fotoğraf çekerken dikkat ettiğimiz kadarıyla HDR sıklıkla açık duruma geliyor. Bunun sonuçlara olumlu şekilde yansıdığını görüyoruz. Düşük ışıkta da parlaklık ve netlik iyi durumda, bulanıklık da yok denecek kadar az. Gece modu açıkken yaptığımız manzara çekimleri de başarılı. Bu tür fotoğraflarda da netlik çok iyi, hafif pürüzsüzleştirme etkisi gözleniyor. Yakın çekimlerde de Phone (2a)’nın performansını iyi bulduk. Sadece yeterli ışık koşullarında değil, düşük ışıkta da bu tarz çekimler iyi sonuçlar veriyor. Portre çekimlerde de arka plan ile ön plandaki süje ayrımı iyi biçimde yapılıyor, yapaylık çok yüksek seviyede değil.

Ön taraftaki selfie kamera da farklı ışık koşullarında iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Düşük ışıkta, ekranı flaş gibi kullanarak gayet aydınlık fotoğraflar çekmeniz mümkün. Bununla birlikte düşük ışıkta, bazı koşullarda netliğin düşük seviyede kaldığını söylememiz gerekiyor. Her ne olursa olsun, ön kamera ile tatmin edici selfie fotoğraflar çekebileceğinizi söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER