Ulaşım

Tesla Model Y araçlarda direksiyon kontrol kaybı sorunu üzerine NHTSA soruşturma başlatıyor

tesla model y

2023 Tesla Model Y ve Model 3 araçları hakkında kaygı verici bir durum ortaya çıktı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu araçların sürüş sırasında direksiyon kontrolünü kaybettiği iddialarını incelemeye başladı. İddiaların doğru olması durumunda, yaklaşık 280 bin aracın soruşturmanın sonuçlarından etkilenebileceği belirtildi.

NHTSA, Tesla Model Y ve Model 3 sürücülerinden gelen 12 şikayeti değerlendirmeye aldı. Şikayetlerin beşinde sürücülerin araçları yönlendiremediklerini, kalan yedisi ise güç kaybının direksiyon zorluklarına yol açtığını belirtiyor.

Tesla Model Y ve Model 3 araçlarda direksiyon sorunları artıyor

Söz konusu sorunlar Tesla’nın başını daha fazla ağrıtabilir. Şirket şu anda, Model Y SUV’larda direksiyon simitlerinin düştüğü iddialarını inceleyen başka bir soruşturmanın da hedefinde. Ayrıca, Tesla araçlarının görünmez tehlikelere karşı ani fren yaptığına dair “hayalet frenleme” sorunları hakkında 800’den fazla rapor alındı.

Bu arada, Tesla’nın Otomatik Pilot ve Tam Otonom Sürüş ürünleri, duran acil durum araçlarına çarpan Tesla araçlarına ilişkin bir düzine olayın ardından potansiyel bir geri çağırma ile karşı karşıya bulunuyor. Kaliforniya genel avukatından ABD Adalet Bakanlığı’na kadar birçok hukuk uygulayıcı kurum da Tesla’nın güvenlik ve pazarlama uygulamalarıyla ilgili sorunları araştırıyor.

Öte yandan, Tesla’nın bazı hataları yazılım güncellemeleriyle çözme yeteneği, diğer otomobil üreticilerinden onu ayırıyor. Ancak, Tesla’nın diğer otomobil üreticilerinden daha fazla geri çağırma ile karşı karşıya kaldığı da bir gerçek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER