Teknoloji

2022 model iPhone’lar için 48 megapiksel kamera işareti, mini modeli yok

iphone indirim fırsatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2022 iPhone serisinde kamera sisteminde önemli değişiklikler olacak. Bu iddia Apple konusundaki tahminleriyle bildiğimiz analist Ming-chi Kuo tarafından dile getiriliyor. MacRumors ve AppleInsider tarafından detayları yayınlanan bir yatırımcı notuna göre Kuo, üst düzey iPhone’ların (muhtemelen Pro serisi) ana kamera için daha büyük bir 48 megapiksel sensör kullanacağını söylüyor. Ayrıca analist, 2023 model iPhone’ların çentikten kurtulmanın bir yolu olarak ekranın altındaki Face ID sensörlerini kullanmaya başlayabileceğini öne sürüyor.

48 megapiksel sensörler yıllardır Android telefonlarda sıklıkla kullanılıyor. Ancak iPhone’larda göreceğimiz bu bileşenin çoğunda bulunandan daha büyük olacağı belirtiliyor. Kuo’ya göre 1,25 µm piksel boyutuna sahip 1/1,3 inçlik bir sensör olacak. Bu, iPhone 12 Pro Max’teki 1,7 µm pikselden daha küçüktür. Ancak Kuo, sensör 12 megapiksel görüntüler için kullanıldığında eşdeğer piksel boyutunun 2,5 µm gibi olacağını söylüyor. Buna ek olarak Kuo, daha yüksek çözünürlüklü sensörün 8K video çekimine olanak vermesini bekliyor.

Kuo, 2022 model iPhone serisinin ekran boyutu seçeneklerinde bir azalma göreceğini söylüyor. Artık 5,4 inç ekranlı “mini” modeli olmayacak. Apple diğer modellerde 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlara sadık kalacak. Mini’nin Apple’ın beklentileri doğrultusunda satılmadığı söyleniyordu. Şirketin talebi daha fazla tahmin ettiği ve üretim siparişlerini azalttığı belirtildi. Buna rağmen, 2021 serisinin aynı ekran boyutlarını koruması bekleniyor.

Son olarak Kuo, iPhone modellerinin 2023 yılında ekran altı bir Face ID sistemini kullanmaya başlayacağını söylüyor. Kuo, daha önce de Apple’ın Face ID çentiğini önümüzdeki yıldan itibaren bazı modellerde delikli kamera ile değiştireceğini ve 2023’te ekran altı parmak izi tarayıcılarının iPhone’a da geleceğini iddia etmişti. Her şeye rağmen, hangi teknolojinin ne zaman veya hangi kombinasyonda ortaya çıkacağı tam olarak belli değil.

İLGİLİ HABERLER