Teknoloji

2022 model Apple ürünleri için dikkat çekici öngörüler

2022 model apple

Apple, 2021’de ürün portföyünde belirgin ve büyük ölçekli değişiklikler yapmamıştı. Ancak yeni yılda bu durum değişecek gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, 2022 model Apple ürünleriyle ilgili öngörülerini paylaştı.

Gurman, 2022 model iPad Pro’nun kablosuz şarj desteğiyle geleceğini belirtti. Şu an için sadece 12.9 inç iPad Pro’da bulunan mini LED panelin yeni yılda 11 inç iPad Pro’ya da gelmesi Gurman’ın öngörüleri arasında yer alıyor. Yeni tabletlerde MagSafe sisteminin ve ters kablosuz şarj özelliğinin de sunulması bekleniyor.

Gurman’a göre, Apple önümüzdeki yıl yeni bir iPad Air ve giriş seviyesi iPad’i de kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Apple’ın gelecek yıl 5G destekli bir iPhone SE tanıtması da Gurman’ın beklentileri arasında yer alıyor. Bu telefonun iPhone 14 serisinden önce resmiyet kazanacağı belirtiliyor. Telefonun tasarımının iPhone 8’e mi yoksa iPhone XR’a mı benzeyeceği belirsizliğini koruyor.

2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen yeni iPhone SE’de tercih edilecek işlemci konusunda da farklı seçenekler gündemde. Şirketin iPhone 13 serisindeki A15 Bionic işlemciyi veya iPhone 12 serisinin A14 arasında karar vereceği konuşuluyor.

Gurman, Apple’ın yeni bir üst sınıf iMac’i de tanıtmasını bekliyor. M2 işlemcili MacBook Air, yeni Mac Pro, yeni Mac mini’ler ve giriş segmenti bir MacBook Pro da beklenen ürünler arasında sayılıyor.

AirPods Pro’nun yenilenmesi ve üç Apple Watch modelinin tanıtılabileceği de Gurman’ın öngörüleri arasında göze çarpıyor. Apple Watch Series 8’in yanı sıra Apple Watch SE’nin yeni versiyonunun ve profesyonel sporculara yönelik dayanıklı Apple Watch’un 2022’de resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

2022 model Apple ürünleri arasına Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik başlığının girebileceği de Gurman’ın öngörüleri arasında yer alıyor. Gurman’a göre cihazın odak noktasında oyun, içerik tüketimi ve iletişim bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER