Manşetler

2022’de çıkacak Xiaomi telefonları ile ilgili yeni ipuçları: Redmi Note 12, katlanabilir telefonlar ve diğerleri

2022'de çıkacak xiaomi telefonları

Xiaomi ve onun Redmi ve POCO gibi alt markaları, 2022 için birden fazla telefon modeli üzerinde çalışıyor. Şirket, yakında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülke pazarlarındada piyasaya sürülecek olan Xiaomi 12, 12 Pro ve 12X akıllı telefonlarını Çin’de zaten piyasaya çıkarmıştı. Şimdi ise Redmi K50, Xiaomi 12 Ultra, Redmi Note 11 küresel modellerinin söylentileri dolaşıyor. Bunların yanı sıra Digital Chat Station rumuzlu sızıntı kaynağı, geliştirilmekte olan bazı telefonlarla ilgili ayrıntıları paylaştı. Sızıntı, Redmi Note 12 serisi ve ayrıca henüz duyurulmamış Snapdragon 7 Gen1 ve Dimensity 8000 yonga setlerinden bahsediyor.

91mobiles’ın haberine göre, sızıntı yapan kaynak Xiaomi’nin “munch”, “rubens”, “matisse” ve “fog” da dahil olmak üzere, yakında çıkacak olan Xiaomi akıllı telefonlarının 12 kod adlarını içeren bir ekran görüntüsü paylaştı. Bunların, merakla beklenen Redmi K50 serisinin Redmi K50, K50 Pro, K50 Pro Plus ve K50 Gaming Edition modellerine ait olduğu öne sürülüyor. Bu modellerin, Snapdragon 8 serisi ve Dimensity 9000/ 8000 yonga setleriyle birlikte gönderileceği söyleniyor. ‘Thor ve Loki’ gibi model isimleri, kamera odaklı iki premium telefona ait olabilir. Bunlardan biri, merakla beklenen ve 200MP kamera sensörü taşıyan bir akıllı telefonla gelebilir. Digital Chat Station, bu telefonların Snapdragon 8 Gen1 yonga seti ile gönderilebileceğini iddia ediyor.

xiaomi telefonları

Sızıntıda ortaya çıkan diğer Xiaomi telefonları kod adları arasında “light”, “thunder”, “Zizhan”, “taoyao” ve “opal” yer alıyor. İlk iki modelin, Xiaomi’nin yakında çıkması beklenen katlanabilir akıllı telefonu olan Xiaomi Mi MIX Flip ve Fold 2’nin dahili kod adları olduğu tahmin ediliyor.

Kalan dört kod adı, 2022 yılının ikinci yarısında çıkacak olan Redmi Note 12 serisi için ayrılmış olabilir. İlginç bir şekilde, Redmi Note 12 serisi modellerinden birinin henüz duyurulmamış Qualcomm Snapdragon 7 serisi yonga seti ile gelmesi bekleniyor. Bu yonga setinin gelişi söylentiler arasındaydı ve bu yıl içinde mevcut Snapdragon 7 serisi yonga setlerinin yerini alacak şekilde duyurulabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER