Ulaşım

2022 Cenevre Otomobil Fuarı COVID ve çip krizi nedeniyle iptal edildi

cenevre otomobil fuarı 2021 2022

Önümüzdeki şubat ayında gerçekleşmesi planlanan 2022 Cenevre Otomobil Fuarı, koronavirüs pandemisinin sürmesi ve otomotiv endüstrisini derinden sarsan çip krizinin sürmesi nedeniyle iptal edildi.

Organizatörler pandeminin neden olduğu belirsizliklerin hâlâ sürdüğünü ve çip kıtlığının da hâlâ otomobil üreticilerini etkilediğini belirtti. 2023’te daha fazla sanal oturumun olduğu bir etkinlikle geri dönüş yapılmasının istendiği de ifade edildi.

Organizasyon komitesinin başkanı Maurice Turrettini, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “2022’de Cenevre Otomobil Fuarı’nı yeniden gerçekleştirebilmek için çok zorladık ve her şeyi denedik. Tüm çabalarımıza rağmen, yüzleşmemiz gereken gerçekler var: Pandemik durum henüz kontrol altına alınmış değil ve Cenevre Otomobil Fuarı gibi büyük etkinlikler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yine de, biz bu kararı bir iptalden ziyade erteleme gibi görüyoruz. Cenevre Otomobil Fuarı 2023’te eskisinden de güçlü şekilde geri dönecek.”

Fuarın CEO’su Sandro Mesquita ise şu şekilde konuştu: ” Çip krizi büyük ihtimalle önümüzdeki yıl da sürecek. Bunun da üreticilere mali açıdan negatif yansımaları olacak. Bu belirsiz zamanlarda pek çok marka dört ay sonra gerçekleşecek bir fuara katılmak için taahhüt veremiyor.”

2022 versiyonu iptal edilen Cenevre Otomobil Fuarı, 2020’de de koronavirüs bir pandemiye dönüşmeden iptal edilmişti. 2021’in iptali de 2020’nin haziran ayında duyurulmuştu. ABD’de ağustos ayında yapılması planlanan New York Otomobil Fuarı gerçekleştirilememişti. Kasımda düzenlenmesi planlanan Los Angeles Otomobil Fuarı içinse hâlâ geri sayım sürüyor.

İLGİLİ HABERLER