Teknoloji

2021 model Samsung Galaxy Book serisi dizüstü bilgisayarlar tanıtıldı

samsung galaxy book 2021

Samsung, Galaxy Book dizüstü bilgisayar ailesini, çeşitli ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmış yeni ince ve hafif dizüstü bilgisayarlardan oluşan bir seri ile güncelledi. Bu dizüstü bilgisayarlar, Samsung’un ekosistemini genişletmek, Samsung cihazları arasında sorunsuz bir etkileşim sağlamak, telefonunuzun dizüstü bilgisayarınızda görünmesini sağlamak için Windows Link hizmetlerini ve Samsung Galaxy Buds Pro gibi aksesuarlar için kolay bağlantı özelliğini kullanmak üzere tasarlanmış.

Bu dizüstü bilgisayarlara güç sağlamak için geliştirilmiş yeni bir 65 W USB-C şarj cihazıyla, tüm Samsung cihazları için aynı şarj cihazını kullanma imkanı sunuluyor. Bu da hareket halindeyken daha az yük taşımak anlamına geliyor.

Serinin giriş seviyesinde bulunan Galaxy Book, 15,6 inç Full HD LED ekrana sahip olan ve 11 nesil Intel Core i5 ve i7 işlemcilerle çalışan dizüstü bilgisayar çeşitleri barındırıyor. Intel Iris Xe grafik işlemci birimiyle çalışıyor. 16GB’a kadar RAM ve 512GB’a kadar SSD depolama seçenekleri sunacak. İki adet USB-C, iki adet USB-A, HDMI ve microSD dahil olmak üzere fiziksel bağlantılarla iyi biçimde donatılmıştır.

Samsung Galaxy Book’un Intel Core i5, 8 GB RAM ve 256 GB SSD ile başlayan ve Intel Core i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD ve LTE’ye kadar devam eden konfigürasyon seçenekleri bulunuyor.

samsung galaxy book pro
Samsung Galaxy Book Pro

Samsung Galaxy Book Pro, kaliteyi biraz daha artırıyor ve AMOLED ekrana geçiş yapıyor. 13.3 ve 15.6 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu bulunuyor. 11. nesil Intel Core i5 ve i7 işlemciler, Intel Iris Xe dahili grafik işlemci birimi gibi özellikler mevcut. 16 GB’ye kadar RAM ve 512 GB’ye kadar SSD seçenekleri, arka aydınlatmalı klavye gibi özellikler de mevcut.

Bağlantı tarafında USB-A (1 adet), USB-C (2 adet, biri Thunderbolt 4 destekli) ile HDMI ve microSD’yi kapsayan seçenekler var. 13.3 inçlik modelin LTE versiyonu da olacak.

Galaxy Book Pro’da seçenekler 13.3 inç ekran, Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD ile başlıyor. 15.6 inç ekranlı modelde ise temel konfigürasyonda 8 GB RAM ve 512 GB SSD var.

samsung galaxy book pro 360
Samsung Galaxy Book Pro 360

Sırada Galaxy Book Pro 360 var. Bu model biraz daha farklı; dokunmatik ekran ve S Pen desteği ile 2’si 1 arada bir ekran sunuyor, yani çok daha çok yönlüdür. Aynı zamanda 13.3 inç ve 15.6 inçlik büyüklük seçenekleriyle AMOLED ekran barındırıyor.

Yine 11. nesil Intel Core i5 ve Core i7 işlemci seçeneklerini görüyoruz. 16 GB RAM ve 512 GB SSD de en üst noktadaki seçenekler. Bağlantı tarafında normal Pro modeline göre seçenekler biraz daha azaltılmış. Biri Thunderbolt 4 destekli üç adet USB-C portu ve microSD kart yuvası var.

Galaxy Book Pro 360 modelinde seçenekler 13.3 inç ekran, Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM, 512 GB SSD ile başlıyor. 15.6 inç ekranlı modelde sunulan Core i7 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD konfigürasyonu da en üst seviyede yer alıyor.

Samsung Galaxy Book modellerinin ortak özellikleri ve çıkış tarihleri

Tüm Galaxy Book modelleri 3,5 mm kulaklık jakı, 720p kamera ve çift dizi mikrofon gibi ses özelliklerine sahip. Ayrıca tümünde Dolby Atmos ses desteği de mevcut.

Ayrıca alüminyum malzeme çoğu model için ortak nokta. Bununla birlikte Galaxy Book Pro’da kullanılan magnezyum ile ağırlık biraz daha azaltılmış.

Samsung Galaxy Book, Galaxy Book Pro ve Galaxy Book Pro 360 modelleri bugün itibarıyla yurt dışında ön siparişe sunuldu. 14 Mayıs itibarıyla da dağıtımlar başlayacak.

İLGİLİ HABERLER