Teknoloji

2021 model M1 Pro ve M1 Max MacBook Pro ile ilgili söküm detayları

macbook pro ifixit

Çevrimiçi teknik onarım kılavuzu ve parça satıcısı iFixit, 2021 model yeni MacBook Pro için gerçekleştirdiği söküm işlemlerinin detaylarını yayınladı. Bu yeni bilgisayarların pil paketi modüllerini değiştirme yeteneği bakımından ilerleme gösterdiği ve onarılabilirlik açısından küçük bir kazanım kaydettiği görülüyor.

Yeni MacBook Pro’lardaki pil modülleri, pek çok mobil cihazda olduğu gibi, artık çekme tırnaklı yapışkan şeritlerle birbirine bağlanıyor. Bu, çekerken tırnaklardan hiçbiri yırtılmadığı sürece bunları çıkarmayı kolaylaştırır. Kalan çekme tırnaklarına ulaşmak için izleme dörtgeninin de dikkatlice çıkarılması gerekiyor.

MacBook Pro’lardaki pillerin eskiden kendi çerçevesi veya kabuğu vardı, bu da onları vidalar veya kilitleme tırnakları aracılığıyla takmayı veya çıkarmayı kolaylaştırıyordu. Ancak bu dizilim daha fazla iç alan kaplıyordu. 2012’den itibaren Apple, dizüstü bilgisayarları daha ince yapmak istedi, bu nedenle bazı iç bileşenlerden tasarruf etmek için pil yapılarını kaldırmıştı. 2012-2020 yılları arasındaki MacBook Pro modelindeki en büyük sorun, Apple’ın pili dizüstü bilgisayarın üst kasasına kalıcı olarak kaynaştırmak amacıyla tamamen yapıştırıcı kullanması olmuştu.

macbook pro ifixit

HDMI ve SD kart bağlantı noktaları lojik devre kartına sabitlenmiştir, ancak bağlantı noktalarının geri kalanı modülerdir. Ancak bunları değiştirmek için tüm lojik devre kartını çıkarmanız gerekir. Fanlar ve hoparlörler de değiştirilmeden önce kartın çıkarılması gerekiyor.

Ekranı değiştirmek True Tone teknolojisinin kaybedilmesine neden olacaktır. Ayrıca Touch ID sensörünü değiştirmek de bunun ana yeteneğini kaybetmesi anlamına geliyor. iPhone’larda Touch ID’nin onarılamaz olması güvenlik nedenleriyle mantıklı olurken, Apple’ın yeni kablosuz Touch ID klavyesi farklı M1 bilgisayarlarla eşleştirilebildiğinden burada onarılabilirlik konusunda yeni bir gelişme görmemek ilginç sayılır.

İLGİLİ HABERLER