Teknoloji

2021 model iPad Pro’lar 5G desteğiyle gelecek iddiası

apple ipad pro 2020 tablet

Apple’ın 2021 model iPad Pro’ları, Qualcomm’un Snapdragon X55 5G modemi sayesinde 5G desteğine sahip olabilir. Bu iddia Apple konusunda Twitter’dan geçtiği sızıntılarla bilinen L0vetodream rumuzlu bir hesaptan geliyor. Eğer Apple o modemi kullanırsa, yeni iPad Pro’lar hem 6 GHz altı 5G hem de daha hızlı olan mmWave 5G desteklerinden yararlanabilecek.

Yeni iPad Pro’ların Mini-LED ekranlara sahip olacağı bilgisi de L0vetodream tarafından paylaşılıyor. iPad Pro’larda Mini-LED ekranların bulunabileceği bilgisine ilk kez rastlamıyoruz. Apple analisti Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz aralık ayında 2020’nin üçüncü çeyreğinde çıkabilecek 12.9 inç iPad Pro’nun Mini-LED ekrana sahip olabileceği bilgisini paylaşmıştı. Kuo, Apple’ın Mini-LED panellere ilgi duyduğunu, çünkü bunların OLED ekranlar gibi yerel karartma veya geniş renk gamı gibi benzer avantajları sunduğunu dile getirmişti.

Ayrıca yeni iPad Pro’lar A14 yonga ile de gelebilir. Bu da Kuo’nun aralık ayındaki tahminleriyle uyum gösteriyor. 2021’in ikinci veya üçüncü çeyreğinde de çıkabilir. Halbuki Kuo, 12.9 inç iPad Pro’nun yeni bir versiyonunun çıkışı için 2020’nin üçüncü çeyreğini işaret etmişti.

L0vetodream anonim bir Twitter hesabı, arkasında tam olarak kimin olduğunu bilmiyoruz. Ancak bu hesabın yakın zamanda paylaştığı bazı dedikodular doğru çıktı. Bunların arasında yeni iPhone SE’nin üç farklı renkte ve depolama alanı seçenekleriyle çıkacağı da vardı. Ne var ki, 5G’nin yakın gelecekte iPad Pro’lara geleceğini söylemek güvenli bir tahmin oluyor. Çünkü bu yıl içinde çıkacak iPhone’larda da 5G desteğinin bulunacağına dair beklenti yüksek. L0vetodream’in Apple dedikodularıyla ilgili kayıtlarını AppleTrack sitesinden görebilirsiniz.

Apple yeni iPad Pro modellerini geçtiğimiz mart ayında tanıtmıştı. En dikkat çekici yenilik derinlik algılaması yapabilen LIDAR sensör gibi görünüyor. Kameralardan da gelen bilgilerle birleştirildiğinde bu sensör sayesinde, daha iyi artırılmış gerçeklik uygulamaları ve deneyimleri ortaya çıkarılıyor. Ayrıca 2020 model iPad Pro’larda yeni A12Z Bionic işlemci ve geliştirilmiş mikrofonlar da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER