Teknoloji

2021 model iPad Pro 12.9 için güncellenen Magic Keyboard uyumluluğu

apple ipad pro magic keyboard

Apple’ın, M1 işlemci ve yeni Mini LED ekrana sahip olacak 2021 model 12.9 inç iPad Pro modeli, 12.9 inç Magic Keyboard kılıfının 2020 modeliyle de çalışacak. Ancak arada mükemmel bir uyum olmayacak.

Bir Apple destek belgesine yeni eklenen bir nota göre, birinci nesil Magic Keyboard (model numarası A1998) güncellenmiş iPad Pro ile “işlevsel olarak uyumlu” olacak. Ancak, yeni 12.9 inçlik modelin biraz daha kalın boyutları nedeniyle (2020 sürümünden 0,5 mm daha kalın) Apple, Magic Keyboard’un “özellikle ekran koruyucuları uygulandığı zaman, kapatıldığında tam olarak sığmayabileceği” konusunda uyarıda bulunuyor.

Apple, söz konusu destek belgesini dün açıklığa kavuşturarak güncelledi. Halbuki aynı belgenin geçen haftadan önceki bir kopyası aynı uyumluluk bilgilerini içermiyordu. Daha önce çıkan haberler, yeni 12.9 inç iPad Pro’nun geçen yıl satılan Magic Keyboard’larla uyumlu olmayacağını işaret ediyordu. Ancak Apple’ın kısıtlı da olsa, desteğin kapısını açmaya karar verdiği görülüyor.

Eski Magic Keyboard hâlâ çalışacak olsa da, Apple müşterileri yeni kasayı satın almaya teşvik etmeye çalışıyor. Muhtemelen yeni kılıf, daha kalın olan tableti yerleştirmek için daha fazla alana sahip. Ancak, 12.9 inç iPad Pro için Magic Keyboard aksesuarının, piyasaya sürülmesinden bu yana nispeten kısa süre bir süre geçtiği ve fiyatının da yüksek olduğu göz önüne alındığında, eski model sahiplerinin neden aksesuarlarını kullanmaya devam etmek isteyecekleri anlaşılıyor.

Bu arada tüm bu kafa karışıklığı yalnızca 12.9 inç iPad Pro donanımı için geçerlidir. 11 inç modeli, Mini LED ekrana sahip olmayacak ve boyutları da 2020 modeliyle bire bir aynı. Böylelikle Magic Keyboard aksesuarının 2020 versiyonuyla da hâlâ uyumlu şekilde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER