Teknoloji

2021 başlarında beklenen 9. nesil iPad ile ilgili ilk tahminler

9. nesil ipad

Apple’ın 10.2 inç ekranlı giriş seviyesi iPad’i, diğer bir deyişle 8. Nesil iPad geçtiğimiz eylül ayında tanıtıldı. Ancak kaynakların belirttiğine göre, çok yakında yeni bir iPad modeli görebiliriz. 2021 başlarında 10.5 inç ekranlı ve Apple A13 Bionic işlemcili güncellenmiş bir versiyonun çıkacağı öne sürülüyor.

Ayrıca yeni ortaya çıkan bilgiler, dokuzuncu nesil iPad’in daha ince ve daha hafif bir kasa ile geleceğini, ancak genel tasarımın mevcut sürüme göre değişmeden, büyük ölçüde aynı kalacağını gösteriyor. Apple’ın, mevcut giriş seviyesi iPad’den hem daha hafif hem de daha ince olan ve buna ek olarak 10.5 inç ekrana barındıran 2019 iPad Air’in tasarımını yeniden kullanacağı yönünde söylentiler de var.

Ayrıca dokuzuncu nesil yeni iPad’in 4 GB RAM ve ekranın altına yerleştirilmiş Touch ID parmak izi okuyuculu ana düğmesini barındırması bekleniyor. Yurt dışı fiyatlandırmasının mevcut modelin 329 dolarlık satış fiyatından daha düşük seviyede, 299 dolardan başlayacağı da tahmin ediliyor. Bu durumda Türkiye’de de mevcut 3199 TL’lik başlangıç fiyatının daha altında bir fiyat görebiliriz. Söylentiler, başlangıç depolama alanı seçeneğinin 64 GB olacağını da işaret ediyor.

Yakında çıkması beklenen bu yeni iPad hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktığında sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER