Eğlence

2020 model Samsung Akıllı TV’ler için bulut oyun desteği geldi

samsung tv bulut oyun

Samsung, bu hafta içinde, 2020 model akıllı TV’lerinde bulut oyun hizmetlerini sunmaya başladığını duyurdu.

Güney Koreli şirket, 2020 model TV’lerine birden fazla bulut oyun servisini dahil ederek, bu cihazları güçlü oyun sistemlerine dönüştürüyor. Yurt dışında kullanılabilecek hizmetler arasında Xbox Game Pass / Cloud Gaming, GeForce Now, Amazon Luna, Antstream Arcade, Utomik ve Blacknut bulunuyor. Bu servisler, kullanıcılara yüksek hızlı internet üzerinden konsol benzeri bir oyun deneyimi sunuyor. Samsung bu adımıyla, kullanıcıların evdeki eğlence deneyimlerini zenginleştiriyor ve akıllı TV’lerin kullanım alanlarını genişletiyor.

Samsung’un bulut oyun hizmetleri, kablosuz veya kablolu kontrolcülerle uyumlu çalışarak, kullanıcılara konsol oyunlarının keyfini sunuyor. 2021 ve sonrası modellerde zaten mevcut olan bu deneyim, artık 2020 modelleri için de erişilebilir hale gelmiş durumda. Samsung, bu hizmetlerin genişlemesiyle milyonlarca kullanıcıya favori oyunlarına rahatlıkla erişim imkanı sunuyor.

Türkiye’deki Samsung akıllı TV’lerin durumu ve beklentiler

Bu hizmetlerin Türkiye’deki durumu hakkında daha fazla bilgi ilerleyen dönemlerde paylaşılacak. Şu an için Türkiye’de GeForce Now hizmeti mevcut ve bu hizmet, Turkcell’in Game+ platformu üzerinden sağlanıyor. Samsung’un Türkiye’deki kullanıcıları, bu gelişmeleri heyecanla bekliyor ve diğer bulut oyun servislerinin de ülkeye gelmesi umut ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER