Ulaşım

2020 model Range Rover Evoque’da hibrit dikiz aynası var

range rover evoque 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jaguar Land Rover (JLR), ilk kez 2010 yılında çıkan irice SUV aracı Range Rover Evoque’un yeni versiyonunu tanıttı. 2020 model Evoque, yıllık güncellemeden beklediğiniz türde yükseltmeler içermekle birlikte bir özelliğiyle dikkat çekiyor. Dikiz aynası arka görüş kamerası için bir ekran hâline gelebiliyor.

JLR’nin “ClearSight Arka Görüş Aynası” olarak adlandırdığı bu özellikte, dikiz aynasının görüntüsünü gerçek arka görüntüden otomobilin arkasındakileri 50 derecelik görüş açısıyla gösteren HD görüntüye çevirmek mümkün oluyor.

Otomobil şirketleri aynaları kameralarla birleştirme fikri üzerinde giderek daha fazla kafa yoruyor. JLR, şimdiye kadar otomobil satın alındıktan sonra gerçekleştirilen bir çözümü bizzat otomobilin içine en baştan entegre ediyor. JLR, hibrit dikiz aynalı Evoque modelini hem Avrupa hem de Amerika’da satışa sunmayı planlıyor.

Yeni Evoque, JLR’nin ilk yarı hibrit otomobili olma özelliğini de taşıyor. Yani aracın içinde bulunan ve aktarma organlarına bağlı 48 voltluk pil, dört silindirli motora 50 beygir ek güç getiriyor. Pilin şarjı da sürüş esnasında gerçekleştiriliyor. Pil araç fren yaptıkça enerji depoluyor, otomobil hızlandıkça bunu yeniden motora aktarıyor. Bu da duruş ve kalkış durumlarında sürüşü daha verimli hâle getiriyor. Şirket daha önce birkaç plug-in hibrit modeli de sunmuştu.

JLR yeni Evoque’un, sürücünün tercihlerini öğrenen yapay zekâ algoritmalarını kullanan ve daha sonra konfor ve medya ayarlarını otomatikleştiren otomobillerinin ilki olduğunu da kaydetti.

range rover evoque 2020
2020 model Range Rover Evoque

Bunların dışında Evoque oldukça standart bir modern JLR otomobili olma özelliğini taşıyor. Hem CarPlay hem de Android Auto desteği mevcut. Aynı zamanda JLR’nin çift ekranlı InControl Touch Pro Duo bilgi ve eğlence sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor. Kablosuz bağlantı üzerinden yazılım güncellemeleri alabiliyor, yardımcı bir akıllı telefon uygulaması var. Kabin içinde de altı adet USB girişi bulunuyor.

2020 model JLR Range Rover Evoque’un fiyat ve piyasaya çıkış bilgilerinin önümüzdeki şubat ayında açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER