Teknoloji

2020 model iPhone’larla ilgili dikkat çekici pil gelişmesi

2020 model iphone pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 model iPhone’lar pil konusunda önceki modellere göre önemli farklılıklara sahip olabilir. Güney Koreli web sitesi The Elec‘in çeşitli sektör kaynaklarına dayanarak aktardığı habere göre, gelecek yıl göreceğimiz iPhone’lar yüzde 50’ye yakın oranda daha küçük bir pil koruma modülü ve önceki iPhone’lardakinden daha ince bir pil koruma devresine sahip olacak.

Daha küçük boyutlu bir modülü bulunması iPhone 12 modüllerinin içindeki alanı daha da boşaltacaktır. Bunun geri dönüşü de pil kapasitesinin artırılması olacaktır. Haberde daha küçük boyutlu modülün Güney Koreli tedarikçi ITM Semiconductor tarafından sağlanacağı belirtiliyor.

Pil koruma devresi aşırı şarj veya aşırı deşarj gibi durumlara karşı koruma sağlıyor. ITM Semiconductor tarafından sağlanan yeni modül koruma devresini MOSFET ve PCB ile buluşturuyor ve tutucu kılıfa olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Bir başka haberde ise The Elec, ITM Semiconductor’ın Samsung için Galaxy S11 modellerinde yer alacak yeni modüllerin tedariğine çoktan başladığını öne sürdü.

2020 iPhone modelleri dörtlenecek

Apple’ın 2020’de dört üst sınıf iPhone modeli çıkarması bekleniyor. Bunların arasında bir tane 5.4 inç ekranlı, iki tane 6.1 inç ekranlı ve bir tane de 6.7 inç ekranlı model olacak. Tüm dört cihaz da OLED ekran, 5G desteği, iPhone 4’tekine benzer metal çerçeve, 6 GB’ye kadar RAM, üç lensli ve üç boyut algılamalı kamera sistemi gibi önemli yeniliklere sahip olacak gibi görünüyor.

iPhone 11 Pro Max, şu anda satılan iPhone’lar içinde en büyük pil ömrüne sahip olan model olma özelliğini taşıyor. Tek bir şarjda iPhone XS Max’e göre beş saat daha uzun süre boyunca çalışabiliyor.

İLGİLİ HABERLER