Teknoloji

2020 iPhone modelleri lazer ile yeni imkanlara kapı açacak

ios 13.1 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 iPhone modelleri ile ilgili dedikodular şimdiye kadar daha çok ekran veya hücresel modem gibi bileşenler üzerine oluyordu. Şimdiyse, arkadaki modüle eklenecek dördüncü bir bileşenle ilgili ipuçları geliyor. 2020 yılında beklediğimiz gelecek nesil iPhone’da lazer sensörü de bulunabilir. Ancak lazer sizin tahmin ettiğiniz gibi çalışmayabilir.

TF Securities analisti ve Apple konusundaki tahminleriyle bildiğimiz Ming-Chi Kuo, yeni bir tahminini daha paylaştı. Analistin söylediğine göre, iPhone’un gelecek nesil versiyonlarında yer alacak arka kameralar telefonun nesneyle aradaki uzaklığı ölçmesine de izin verecek.

Uçuş süresi kamerasında kullanılan teknoloji görülmeyen lazer ışınının nesnelere gönderilmesini ve geri gelen bilginin telefon tarafından alınmasını mümkün kılıyor. Böylelikle iPhone, nesnelerin ne kadar uzaklıkta olduğunu anlayabiliyor. Öte yandan lazer sensörü sayesinde fotoğraf kalitesi ve Apple’ın epey popüler olan Portre modu daha da iyileşme şansı yakalayacak.

2020 iPhone modelleri ile ilgili bir diğer önemli tahmin daha

“Hepsinin ön Face ID ile donatılacağını tahmin ediyoruz ve yeni modellerden ikisi arka ToF kameraya sahip olacak. Ön ve arka VCSEL (ön yapı ışık ve arka ToF) ile donatılmış iPhone modellerinin 2020’de 45 milyon adet üretileceğini tahmin ediyoruz.” dedi Kuo.

Öte yandan Kuo, hafta sonu 2020 iPhone modelleri ile ilgili bir başka rapor daha yayınlamıştı. O rapor iPhone’un bağlantı özellikleriyle ilgiliydi.

Daha önce 2020’de çıkacak üç adet iPhone modelinden sadece iki tanesinin 5G bağlantı desteğine sahip olacağını söylemişti. Ancak en son raporu üç yeni cihazın da 5G uyumlu olacağı şeklinde oldu. Bu değişiklik Apple’ın Intel modem işlerini satın almasıyla da bağlantılı. Kuo, bu satın almanın Apple’ı 5G bağlantı desteği konusunda, artan öz kaynaklar sayesinde daha iyi bir konuma getireceğine inanıyor.

İLGİLİ HABERLER