Ulaşım

2020 Detroit Otomobil Fuarı iptal edildi

2020 detroit otomobil fuarı

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Ancak bu son ertelemenin zamanlamadan ziyade salgına karşı mücadeleyi desteklemekle ilgili olduğunu belirtmek gerekiyor. 2020 Detroit Otomobil Fuarı, etkinlik alanı TCF Center’ın koronavirüs hastaları için sahra hastanesine dönüştürülmesi nedeniyle organizatörleri tarafından iptal edildi.

Detroit Otomobil Fuarı’nın 2020 içinde başka bir tarihte gerçekleşmesi söz konusu değil. Fuarın kapıları 2021’in haziran ayına kadar açılmayacak. Fuar 2019’da ocak ayında düzenlenmişti. Bu da otomotiv sektörünün en büyük etkinliklerinden birinin yaklaşık 2,5 yıllık bir ara vermesi anlamına geliyor.

Organizatörler, fuarı başka etkinliklerle çakışma olmaması adına ocak ayından haziran ayına kaydırma kararı almıştı. Bu değişiklikle Michigan’ın sert kış koşullarında pek kolay olmayan test sürüşlerinin de daha rahat yapılabilmesi amaçlanmıştı.

2020 Detroit Otomobil Fuarı’ndan önce Cenevre Otomobil Fuarı da koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. 5-15 Mart tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan fuar, İsviçre’nin 1000’den fazla kişinin bir araya geldiği etkinlikleri yasaklaması nedeniyle şubat ayının sonu itibarıyla takvimden çıkarılmıştı. Koronavirüs salgınının mart ayı itibarıyla geldiği noktayı görünce bu iptal kararının doğruluğu daha iyi anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER