Eğlence

Yeni Xbox One’ınız için en iyi oyunlar (2019)

Microsoft Xbox One oyun konsolunu 5 yılı aşkın bir süre önce satışa sunmuştu. Bu da hâlihazırda piyasada konsol için yüzlerce iyi oyun bulunduğu anlamına geliyor. 2018’de piyasaya Xbox One’a özel fazla oyun sürülmese de, hâlâ denemeyenlerin göz atması gereken klasik oyunların sayısı hiç de az değil. Yeni Xbox One’ıyla keyif yaşamak isteyenler için en iyi oyunlardan bazılarını sıraladık.

Forza Horizon 4

forza horizon 4Xbox One için çok sayıda Forza oyunu olsa da, Forza Horizon 4 bunların içinde en iyisi olarak aradan sıyrılmayı başarıyor. İngiltere’de geçen oyunda oyuncular İngiltere taşrasının güzel manzarası eşliğinde sanal da olsa süper arabaları sürme deneyimini yaşayabiliyor. Oyundaki hava durumunun da gerçek mevsimlere göre değişen dinamik bir yapıda olması, Forza Horizon 4’ü biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Cuphead

Cuphead, 1930’lu yılların çizgi filmlerini hatırlatan basit ancak yaratıcı tasarımıyla dikkat çeken bir oyun. Hataya yer olmayan, “koş ve ateş et” formatındaki oyunda, zorlu kavgalar ve aksiyon sahneleri, müziğin de desteğiyle sanatsal biçimde deneyimlenebiliyor.

Sea of Thieves

Sea of Thieves, çeşitli gemilerle açık denizlerde korsan yaşamının ne olduğunu oyunculara gösteriyor. Aksiyon ve maceranın bir arada olduğu Sea of Thieves’te birden çok oyuncu ortak bir amaç için birlikte hareket edebiliyor. Arkadaşlarla bir arada oynamak, oyunun eğlence dozunu iyiden iyiye yükseltiyor.

Red Dead Redemption 2

red dead redemption 2 pcRockstar Games imzasını taşıyan Red Dead Redemption 2, 2018’in en çok konuşulan oyunları arasında yer alıyor. Bu ilgiyi hak eden bir hikayeye ve görselliğe sahip olan oyun, yeni Xbox One sahiplerinin de mutlaka göz atması gereken oyunlardan biri olarak öne çıkıyor.

Sunset Overdrive

Oynanabilecek en tuhaf açık dünya oyunlarından biri olan Sunset Overdrive, Grand Theft Auto ve Tony Hawk’ın bir karışımı olarak tanımlanabilir. Oyuncular zombilerle dolu bir dünyada kaykayla gezer gibi hareket ederken, farklı boyutta bir eğlence yaşıyor.

Dead Cells

Dead Cells‘te oyuncular zindanlardan geçerek gün ışığına ulaşmaya çalışıyor. Pikselli tasarımıyla farklı bir yere yerleşen oyunda ölündüğünde başa dönülüyor. Bu nedenle farklı tasarımdaki değişik noktalara takılmamak ve konsantre biçimde oyunu oynamak büyük önem taşıyor.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

Ori, Xbox One’da bulabileceğiniz en sevimli oyunlar arasında yer alıyor. Oyunda Ori isimli kahramanımız güzel bir ormanda kurulan 2D platformda zıplayarak ve tırmanarak ilerlemeye çalışıyor. Hikaye, görseller ve müziğin birleşimi, ortaya keyifli vakit geçirmeyi sağlayan bir oyun deneyimi çıkarıyor.

Halo 5: Guardians

Xbox sahiplerinin Halo serisinden en azından bir oyunu denemelerinin bir tür zorunluluk olduğu söylenebilir. Serinin en yeni oyunu olan Halo 5, tüm Halo deneyiminin en iyi parçalarını bir arada sunarken araya yeni özellikler eklemesiyle de ilk tercih olmayı hak ediyor.

Inside

Limbo’yu geliştiren ekibin elinden çıkan Inside, kısa ama tüyler ürperten bir deneyim yaşatıyor. Oyuncular koyu, gri, gizemli kısacası korkutucu bir dünyada küçük bir erkek çocuğunu yaşatmaya çalışıyor. Basit başlayan oyun, ilerledikçe daha karmaşık hâle geliyor ve etkileyici bir finalle tamamlanıyor.

Below

Geliştirme süreci uzun yıllar boyunca devam eden Below, büyük ve birbirleriyle bağlantılı bölümlerden oluşan bir yer altı dünyasında geçiyor. Bazı durumlarda ölüm oyuncuları en başa gönderirken, en sona kadar gidebilmek için bulmacaları çözmek, kısa yolları kullanmak ve hayatta kalma sisteminde uzmanlaşmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER