Eğlence

Yeni PlayStation 4’ünüz için en iyi oyunlar (2019)

ps4 playstation 4

Oyun konsolu denince pek çok kişinin aklına gelen ilk isimlerden biri hiç kuşkusuz PlayStation oluyor. Sony’nin oyun sektöründeki en büyük markası olan PlayStation, şimdiye kadar tüm nesilleriyle dünyanın en çok satan konsolu olmayı başarmış durumda. 2019’u yeni bir PlayStation 4 ile karşılayanların yeni konsollarının keyfini çıkarmalarını sağlayacak en iyi oyunları sizler için sıraladık.

Bloodborne

FromSoftware imzalı Bloodborne, oyun dünyası için bir “başyapıt” olarak tanımlanmayı sonuna kadar hak ediyor. Stüdyonun popüler Dark Souls serisine daha havalı bir gotik korku teması ekleyen oyun, estetik yapısı ve anlaşılır tasarımıyla kısa sürede büyük beğeni topladı. 2015 çıkışlı oyunun oldukça zor olması da bütün bunların üzerine ekstra bir motivasyon daha ekliyor.

Uncharted 4: A Thief’s End

sony black friday

Uncharted 4‘ün Uncharted serisinde zirveyi temsil ettiğini söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Serinin interaktif hikaye anlatımını daha yukarı bir seviyeye taşıyan ve Nathan Drake’in macerasının sonunu anlatan oyunda oyunculara son derece detaylı ortamlar, gözleri yuvalarından fırlatan sahneler ve çok iyi yazılmış bir hikaye sunuluyor. Uncharted 4’te oyuncular zaman zaman büyük bütçeli bir aksiyon filmi izledikleri hissine kapılabiliyor.

Horizon Zero Dawn: Complete Edition

Guerilla Games imzalı Horizon Zero Dawn, imkansız gibi görünen bir şeyi başarmış ve herhangi bir eğlence unsurunun üstüne kurulu olmayan, güçlü ve boyun eğmeyen bir kadın ana kahramana sahip etkileyici ve ufuk açıcı bir oyun hikayesi sunmuştu. Artık Frozen Wilds isimli genişleme setiyle birlikte alınabilen oyun, insanlığın teknolojiden uzak ve ilkel bir şekilde yaşamak zorunda kaldığı uzak bir gelecekte geçiyor.

Monster Hunter: World

Taşınabilir konsollarda ve mobil cihazlarda geçen yılların ardından Monster Hunter serisi, konsol ve PC’lere geri döndü. Serinin uzun zamandır yayınlanan en iyi oyunu olan Monster Hunter: World‘de oyuncular büyük yaratıklara karşı dövüşüp nadir parçalar topluyor ve bu topladıkları parçalarla dövüşlerinde kendilerini güçlendirecek zırhlar ve silahlar yapıyor. Bu zırhlar ve silahlar da yine devasa yaratıklarla mücadelede kullanılıyor. Gevşek bir hikaye anlatımıyla geri bildirimli bir döngü üzerine kurulu olan oyun, mücadeleyi seven oyunculara hitap ediyor.

No Man’s Sky

Hello Games imzasını taşıyan No Man’s Sky, 2016’da yayınlandığında adından fazlasıyla söz ettirmişti. Evrenin derinliklerini keşfetmeyi vadeden oyunun yetersizliği yoğun eleştiriler toplasa da, yayınlanan ücretsiz güncellemelerle birlikte No Man’s Sky iki yıllık süreçte fazlasıyla gelişti. Temmuz ayında yayınlanan Next isimli genişleme paketiyle multiplayer desteği gibi önemli özelliklere kavuşan oyun, başlangıçta hedeflenen noktaya ulaşmayı başardı.

Shadow of the Colossus (2018)

Efsanevi tasarımcı Fumito Ueda’nın 2005 çıkışlı başyapıtı Shadow of the Colossus, 2018’de 4K/HDR versiyonuyla yeniden oyuncularla buluştu. Görsel açıdan tepeden tırnağa yenilenen oyun yine sevdiği kişiyi canlandırmak için 16 dev canavarı öldürmek zorunda kalan ve antik bir tanrı tarafından yönlendirilen genç bir adamın hikayesini anlatıyor.

God of War

Sony’nin yeniden canlandırdığı God of War, Game Awards töreninde en büyük ödülü kazanmıştı. Oyun, çıkışının üzerinden uzun zaman geçen PlayStation 4’ü satın almak için oldukça sıkı bir motivasyon sağlıyor. Şiddet öğelerinin muhafaza edildiği oyunda odak noktası ana kahraman Kratos’un oğlu Adreus ile olan ilişkisine kayıyor. Muhteşem bir tasarıma ve hikayeye sahip olan oyun, görsel açıdan da zirveye ulaşmayı başarıyor.

Destiny 2: Forsaken

Destiny 2, 2017’nin sonbaharında oyuncularla buluşmuştu. 2018’de yayınlanan Forsaken genişleme paketi, oyunu üst seviyeye taşımakla kalmamış ve oyuncuların önüne sayısız yeni yol açmıştı. Sony ve Activision arasındaki işbirliği sayesinde oyunda sadece PlayStation 4 sahiplerinin erişebildiği silahların da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Spider-Man (2018)

Geride kalan yılın en çok konuşulan oyunlarından birisi de Spider-Man olmuştu. Süper kahramanın oyun dünyasındaki en son macerasında popüler oyunların başarı formüllerinden alınan ilham işe yaramıştı. New York’un çok iyi bir açık dünya olarak sunulduğu Spider-Man, etkileyici görselleri ve kavga sahneleriyle oyunculara aradıkları süper kahraman deneyimini fazlasıyla yaşatıyor.

Red Dead Redemption 2

red dead redemption 2Red Dead Redemption 2 için “Yılın sosyal medyada en çok etki yaratan oyunu” şeklinde bir unvan kullanmak çok da abartılı bir hareket olmayacaktır. Açık dünya oyunlarındaki tecrübesini farklı bir seviyeye taşıyan Rockstar Games, etkileyici görseller ve muhteşem hikayesiyle ortaya uzun süren bekleyişe değen bir oyun çıkarmayı başarmış.

İLGİLİ HABERLER