Teknoloji

2019 model iPhone’larda Lightning ve 5W adaptör ile yola devam mı?

2019 model iphone lightning

Apple’ın iPhone serisi 2012 yılından bu yana Lightning bağlantısına olan sadakatini sürdürüyor. Ancak son zamanlarda bazı dedikodular 2019 model iPhone’larla birlikte USB-C portuna geçiş yapılabileceğini işaret ediyordu. Ne var ki, Japon teknoloji sitesi Mac Otakara aksini söylüyor.

USB-C portlu iPhone prototiplerini yoğun biçimde test ediyor olsa da, Apple’ın bir yıl daha kendi geliştirdiği portu kullanmaya devam edeceği söyleniyor. Bu kararın arkasında ise üretim maliyetleri ve kârlılığın olduğu dile getiriliyor.

Lightning portuyla uyumlu cihazlar genellikle daha eski nesil iPhone’larla da uyumlu şekilde çalışabiliyor. Örneğin, Lightning uçlu EarPods ve Lightning kabloları daha eski model iPhone’larla da kullanılabiliyor. Bu arada Apple’ın başlangıçtan beri iPhone’ların kutularında yer verdiği 5W şarj adaptörünün 2019’da da varlığını koruyacağı öne sürülüyor.

Huawei, Samsung gibi şirketler 40W gibi yüksek güç çıkışlı şarj adaptörlerini kutularına ekliyor. Apple ise son olarak iPad Pro’nun kutusuna 18W USB-C şarj adaptörü yerleştirmişti. Herkes 2019 model iPhone’lar ile telefonların tarafında da yeni döneme geçiş yapılacağına inanıyordu. Ancak bu beklentiler boşa çıkma ihtimaliyle de karşı karşıya gibi görünüyor.

Apple’ın iPhone satışları geride kalan üç aylık mali dönem içinde düşüş göstermişti. 2019’da ise tahminler, satışların yatay seviyede seyredeceğini gösteriyor. iPhone satışlarındaki durum nedeniyle şirket, yatırımcılardan kârlılığı yüksekte tutma konusunda baskı görüyor. Bu durum USB-C’ye geçiş planlarını öteliyor olabilir. Ne var ki, bir yıl daha Lightning portunda kalmak, çoğu mevcut iPhone kullanıcısı için de bir avantaj sayılabilir. Bu durum yeni aksesuarlar veya adaptörler için para harcama zorunluluğunu da erteleyecektir.
İLGİLİ HABERLER