Manşetler

2019 model iPhone’larda daha iyi selfie kameraları olacak

2019 model iphone

Bu yılın iPhone’ları güncellenmiş selfie kameralarıyla gelebilir. Bu kameralar özellikle düşük ışıkta daha iyi performans sunmalarıyla öne çıkacaktır. Söz konusu haber TF International Securities’in güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan geldi. Kuo’nun analizleri MacRumors tarafından haberleştirildi.

Apple, 7 megapiksel selfie kamerası yerine 12 megapiksel selfie kamerası kullanacak. Bunu piksellerin boyutunu küçültmeden gerçekleştirecek. Böylelikle öndeki kameranın piksel sayısı arka taraftaki kamerayla eşitlenecek. Öte yandan Kuo, Apple’ın ön tarafa biraz daha hızlı bir lens yerleştireceğini söylüyor. Bu da düşük ışık performansını daha iyi hâle getirecektir.

Bunun yanı sıra haberde, Apple’ın bazı yeni telefonlarının lenslerinde siyah renkli kaplama kullanacağını, böylelikle kameranın cihazın dışıyla daha fazla uyum içinde görüneceğini kaydetti. Bu fikir yeni sayılmaz, keza Samsung da bazı ön kameralarını çerçeve içinde gizliyordu. Bu durum lensleri tamamen görünmez kılmıyor, ancak görünümü ilk bakışta daha düzgün hâle getiriyor.

Selfie kamera güncellemelerine ek olarak, tüm iPhone modellerinin arka kameralarının da daha yüksek seviyeye çıkarılması bekleniyor. Apple’ın iPhone XR’ının arkada iki kamera barındıracağı, telefoto lensin de ekleneceği söyleniyor. Bu durumda Apple ilk kez giriş seviyesi iPhone modelinin arkasına iki kamera yerleştirmiş olacaktır. Wall Street Journal da daha önce iki kameranın olabileceğinden bahsetmişti. Ayrıca Kuo, standart geniş açılı arka kameranın daha büyük piksellere sahip olacağını, bunun düşük ışık performansını daha da iyileştireceğini tahmin ediyor.

Daha önce belirtildiği gibi, Kuo bu yılın iPhone’larında en büyük güncellemelerin Xs ve Xs Max’i takip edecek cihazlarda olacağını dile getiriyor. Bu modellere süper geniş açılı üçüncü bir kamera daha eklenecek.

Üç arka kameraları akıllı telefonlar standart oldu

Bu yılın birçok amiral gemisi telefonlarının arkasında üçlü kamera sistemleri standart hâle geldi. Hatta Huawei, üç kameranın yanına bir de uçuş süresi (ToF) kamerası ekleyerek portre fotoğraf çekimlerinde derinliği daha iyi algılama yoluna gitmişti.

Tüm bu ek lensler telefonların fotoğraf çekim yeteneklerine önemli katkılar sunuyor. Ancak esas yarış, her bir şirketin çekilen fotoğrafları işlemesinde yaşanıyor. Huawei, düşük ışıkta fotoğraf çekimi, dijital yakınlaştırma, portre fotoğraflarda arka planı daha iyi bulanıklaştırma gibi alanlarda önemli aşamalar kaydetmişti. iPhone’larda yeni lenslerin kullanılacak olması büyük fırsat anlamına geliyor. İnanıyoruz ki, Apple donanım tarafındaki bu gücü yazılımla da destekleyecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER