Manşetler

Bu yılın iPhone modellerinde neler göreceğiz?

2019 iphone

Bloomberg’den Mark Gurman tarafından geçilen habere göre, Apple 2019’da arkasında üç kamera bulunan bir iPhone çıkarmayı planlıyor. Şirketin şu andaki üst sınıf iPhone’ları, XS ve XS Max’in arkasında iki adet kamera bulunuyor, bunlardan bir tanesi telefoto lens işlevi görüyor.

LG ve Huawei gibi markaların çoktan üç lensli kamera sistemlerine geçtiklerini gördük. Ek kamera sayesinde ultra geniş açılı çekimler yapılabiliyor, yaratıcılığa daha fazla esneklik kazandırılıyor.

Gurman’a göre, Apple da XS Max’in takipçisiyle bu üreticiler arasına katılacak. Yeni kamera daha geniş görüş açısı sunacak. Ayrıca üçüncü arka kamera Apple daha fazla piksel sayısına sahip olacak, böylelikle Apple’ın yazılımı ilk çekimde kazara çıkarılmış olan nesneleri ekleyerek fotoğraf veya videolarda düzeltme yapacak. Buna ek olarak, Apple’ın Live Photo özelliğinin hareketli görüntü süresi de üç saniyeden altı saniyeye çıkarılacak.

Şu anda var olan üç 2018 model iPhone da 2019’da güncellenecek. Gurman, bunların tasarımlarının geçen yılın cihazlarıyla hemen hemen aynı olacağını söylüyor. Ancak port tarafında değişiklik olabilir.

Şirketin 2019 iPhone serisi için kendi geliştirdiği Lightning konnektörü yerine USB-C portlarını test ettiği söyleniyor. Gurman, Apple’ın bu değişikliği gerçekten planlayıp planlamadığını bilmiyor. En azından testler şirketin bu fikri ciddi ciddi değerlendirdiğini gösteriyor. Daha hızlı işlemci ve güncellenmiş Face ID sensörleri de planlar arasında bulunuyor.

2020’nin ötesine baktığımızda ise, Apple’ın arka tarafta lazer destekli 3D kamera sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu sistem ortamı tarayarak gerçek dünyanın üç boyutlu taslağını çıkaracak. Gurman, bu kameranın 4.5 metre uzaklığa kadar çalışabileceğini söylüyor. Bu, iPhone ve iPad Pro’da yer alan Face ID sisteminin kısıtlı menzilinin çok daha ötesinde görünüyor. Bunun nedeninin, Apple’ın iPhone X’da başlangıcını yaptığı yüz tanıma sisteminde kullandığı nokta projektör sistemini lazer teknolojisini değiştireceği olduğu açık şekilde görünüyor.

Üç boyutlu ortam verilerinin elde edilmesi Apple’ın artırılmış gerçeklik tarafında elini daha da güçlendirecektir. Şirket son birkaç yıldır iPhone ve iPad’lerinde artırılmış gerçeklik teknolojisini ve uygulamalarını sıklıkla öne çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER