EğlenceTeknoloji

2019’da iPhone ve iPad sahiplerinin en çok indirdiği oyunlar

mario kart tour iphone en çok indirilen oyunlar

Nispeten yılın sonlarına doğru çıkmış olsa da, Mario Kart Tour iPhone için 2019’da en çok indirilen oyun unvanını elde etmiş gibi görünüyor. Apple, yılın en iyi uygulamaları ve oyunlarını açıkladı. Mario Kart‘ın ücretsiz oynama imkanı sunan ve eylül ayında çıkan mobil versiyonu da ücretsiz oyun listesinin başında yer aldı.

Nintendo’nun oyunu Call of Duty: Mobile ve Fortnite ile girdiği rekabetten galip çıkmayı başardı. Apple, herhangi bir indirme rakamı paylaşmadı, ancak Call of Duty‘nin ilk haftasında, iOS ve Android genelinde 100 milyonluk tahmini indirme rakamına ulaştığını biliyoruz.

Listeler, App Store kullanıcılarının zevkleri hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. İşte iPhone ve iPad için en çok indirilen oyunlar:

EN ÇOK İNDİRİLEN ÜCRETSİZ iPHONE OYUNLARI

  1. Mario Kart Tour
  2. Color Bump 3D
  3. aquapark.io
  4. Call of Duty: Mobile
  5. BitLife – Life Simulator
  6. Polysphere – art of puzzle
  7. Wordscapes
  8. Fortnite
  9. Roller Splat!
  10. AMAZE!!

EN ÇOK İNDİRİLEN ÜCRETLİ iPHONE OYUNLARI

  1. Minecraft
  2. Heads Up!
  3. Plague Inc.
  4. Bloons TD 6
  5. Geometry Dash
  6. Rebel Inc.
  7. The Game of Life
  8. Stardew Valley
  9. Bloons TD 5
  10. Grand Theft Auto: San Andreas

EN ÇOK İNDİRİLEN ÜCRETSİZ iPAD OYUNLARI

  1. Roblox
  2. aquapark.io
  3. Paper.io 2
  4. Color Bump 3D
  5. Magic Tiles 3: Piano Game
  6. Fortnite
  7. Polysphere – art of puzzle
  8. Wordscapes
  9. Tiles Hop – EDM Rush
  10. Helix Jump

EN ÇOK İNDİRİLEN ÜCRETLİ iPAD OYUNLARI

  1. Minecraft
  2. Geometry Dash
  3. Bloons TD 6
  4. Plague Inc.
  5. Amazing Frog?
  6. Stardew Valley
  7. The Game of Life
  8. Heads Up!
  9. Terraria
  10. Bendy and the Ink Machine

Mario Kart‘ın sergilediği başarı dışında listelerde çok fazla sürprize rastlamıyoruz. Ücretsiz oyunlar listeleri beklenmedik biçimde zaman kaybı niteliğinde olan oyunlarla veya Call of Duty gibi popüler oyunlarla dolduruluyor. Minecraft ise ücretli mobil oyunlar arenasını domine etmeyi sürdürüyor. Stardew Valley‘yi saymazsak, paralı bağımsız oyunlar genel olarak ücretli oyunlar listelerinde bulunmuyor. Bu da Apple Arcade abonelik servisinin çıkışının bir etkisi olarak düşünülebilir.

Haber Nintendo’nun mobil alandaki çalışmalarında şansının değiştiğine dair bir işaret de sayılabilir. Şirket 2016 yılında Super Mario Run’ı epey ses getirecek bir şekilde çıkarmıştı. Ancak bir yılın ardından, 200 milyon indirme rakamına rağmen oyunun kabul edilebilir bir kârlılık noktasına gelemediğini söylemişti. O zamandan bu yana oyun devinin daha agresif biçimde ücretsiz oynama imkanı sunan Fire Emblem, Dragalia Lost ve Animal Crossing gibi oyunlara yöneldiğini görmüştük. Bu yılın ilerleyen aylarında çıkan Mario Kart Tour’un başarısıyla birlikte stratejinin iyi bir sonuca ulaştığını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER