Eğlence

2019 iPhone’larda gelecek kablosuz ses özelliği işleri kolaylaştıracak

apple airpods

Kablosuz ses deneyimi akıllı telefon ve tabletlerde giderek daha önemli bir unsur hâline geliyor. Bazı kullanıcılar için bu durum sinir bozucu olsa da, sağladığı çeşitli avantajlar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ses işaretlerini iki ayrı Bluetooth cihazına eşzamanlı olarak göndermek de bulunuyor. Bazı Samsung telefonları bunu çoktan yapabiliyor. Japon teknoloji blogu Mac Otakara‘nın belirttiğine göre, Apple da gelecek nesil iPhone’lara bu özelliği getirecek.

Aynı anda birden fazla Bluetooth cihazını bağlayabilmek bazı durumlarda yardımcı olacaktır. Örneğin telefonunuzu otomobiliniz ses sistemine bağlayıp GPS yol tariflerini almak, aynı zamanda kulaklık üzerinden de müzik dinlemek istiyorsunuz. (Arabayı sizin kullanmadığınızı varsayalım.) Ya da seyahat sırasında arkadaşınız bir film seyretmek istiyor. Bir dizi kulaklığı tek bir cihaza bağlamak herkesin istediği ses deneyimini elde etmesine izin verecektir. Aslına bakarsanız, 3.5mm kulaklık jaklı bir cihazda aynı deneyimi kulaklık çıkışını bölen bir adaptörle de elde edilebilir.

Samsung’un ikili kablosuz ses özelliği birtakım cihazlarında kullanılabiliyor. Bunun için Bluetooth 5.0 desteği gerekiyor. MacRumors sitesinin belirttiğine göre, Apple da ikili sesi aynı biçimde kullanacak. Üstelik Bluetooth 5.0 destekleyen iPhone 8, iPhone X, iPhone XS ve iPhone XR gibi daha eski modellere de yazılım güncellemesiyle bu destek getirilecek.

Mac Otakara bu haberi tedarik zincirindeki bir kaynaktan almış. Ancak hangi iPhone modelinin bu özelliği alacağını belirtmemiş. Yani beklenen 2019 model iPhone ile ilgili olarak bu sızıntıda fazla bir detay bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER