Manşetler

2018’de akıllı telefonlarınızda bu yeni emojileri göreceksiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

emoji 2018Her yılın bu zamanlarında telefonlara eklenecek yeni emoji karakterleri ortaya çıkar. Bu yıl da durum farklı değil. 2018 yılı içinde akıllı telefonlara gelecek olan 157 yeni his simgesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Akıllı telefonunuzda, arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz küçük yüz simgelerinin belirlenmesinden sorumlu olan Unicode konsorsiyumu yeni karakterleri paylaştı. Akıllı telefon işletim sistemi yapımcıları ve sosyal medya siteleri de bu yeni simgeleri platformlarına entegre edecek.

Aşağıdaki galeride listesini bulabileceğiniz karakterlerden bazıları tanıdık gelebilir. Çünkü onların geleceği geçen yıl konuşulmuştu. Ancak şimdi resmi liste yayınlandı ve bu son listeye göre Google, Apple ve diğerleri kendilerini uydurmaya başlayacak.

Yeni emoji karakter seçenekleri arasında Üşüyen Yüz, Terleyen Yüz, Eğlenen Yüz ve aynı zamanda farklı cilt tonlarında süper kahraman simgeleri bulunuyor. Korsan bayrağı, rakun ve bunun gibi 140 karakter daha bulunuyor. Tüm liste aşağıdaki galeride yer alıyor:

Yukarıda gördüğünüz emoji tasarımları telefonunuzda göreceğiniz simgelerle aynı olmayabilir. Çünkü burada gördüğünüz listedeki simgeler Emojipedia’daki emoji uzmanları tarafından oluşturuldu. Tasarımlar şirketlerin Unicode’un belirlediği parametrelere uygun şekilde geliştirecekleri tasarımlarla benzerlik taşıyor. Bu açıdan fazlasıyla fikir veriyor.

Apple, Google ve diğer şirketler her bir ikon için parametreleri alacak ve bunları kendi tasarım stillerine uygun şekilde sistemlerine uyduracak. Böylelikle yeni duyurulan emojileri telefonunuzda kullanmaya alıştığınız tarzda göreceksiniz.

Yeni emoji karakterlerinin telefonunuza ne zaman geleceği tam olarak bilinmiyor. Unicode üreticilerin yeni karakterleri Haziran 2018’de almaya başlamalarını öngörüyor. Anlaşılan o ki, kullanıcıların Android P veya iOS 12 sürümlerini beklemeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER